18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Cvjeta biznis’!? Ulovljen još jedan s gelovima za erekciju… Jel’ mi to imamo problem!?

3 min read
- Dana 10. ožujka 2024. godine ovlašteni carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod provodeći pojačane mjere nadzora spriječili su pokušaj krijumčarenja sredstava za potenciju.

– Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice spriječili pokušaje krijumčarenja 11800 komada cigareta i 700 komada sredstava za potenciju – objavila je danas Carinska uprava, dodajući kako je odmah u prvom slučaju Služba za mobilne jedinice Vukovar, provodeći pojačane mjere nadzora 9. ožujka 2024. godine u dva odvojena slučaja spriječila pokušaje krijumčarenja cigareta, a u Slavonskom Brodu uhvaćen je krijumčar gelova za erekciju…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Pretragom teretnog vozila makedonskih registarskih oznaka, kojim je upravljao makedonski državljanin, u u putnim torbama u kabini i prostoru za prijevoz paleta pronađeno je ukupno  280 kutija (5600 komada) cigareta koje je vozač pokušao na skriveni način unijeti u carinsko područje EU. Za počinjeni prekršaj vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 8.400 eura, a pronađene cigarete su oduzete – nastavlja Carina i dodaje…

– Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik carinski službenici  Službe za mobilne jedinice Vukovar izvršili su pretragu teretnog vozila turskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Turske. Pretragom vozila, ispod  poluprikolice u sanduku za alat i u zadnjem odbojniku poluprikolice, pronađeno je ukupno 310 kutija (6200 komada) cigareta koje je vozač pokušao na skriven način unijeti u carinsko područje EU.  Za počinjeni prekršaj vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 9.300 eura, a pronađene cigarete su oduzete.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Dana 10. ožujka 2024. godine ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod provodeći pojačane mjere nadzora spriječili su pokušaj krijumčarenja sredstava za potenciju.

– Pretragom teretnog vozila registarskih oznaka Bosne i Hercegovine, kojim je upravljao državljanin BiH, u kabini su pronađena sredstva za potenciju KAMAGRA ORAL JELLY koje je vozač pokušao na skriven način unijeti u carinsko područje EU, ukupno 100 kutija (700 komada). Za počinjeni prekršaj vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 2.100 eura te je okrivljenik platio 2/3 kazne u iznosu od 1.400 eura. Pronađena roba, za koju su propisane zabrane ili ograničenja pri uvozu, je oduzeta – zaključuju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjećamo, danas smo već pisali o sličnom…

Foto: Carina (screenshot)


– Policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir su 9. ožujka oko 18,00 sati na graničnom prijelazu Batina, a u suradnji s djelatnicima Carinske uprave, Područne carinarnice Osijek, obavili graničnu kontrolu kombija njemačkih nacionalnih oznaka u kojem su se nalazila tri strana državljanina – javlja policija iz Osijeka, otkrivajući čime je bio ‘napunjen’ kombi… – Obavljenom graničnom kontrolom i detaljnim pregledom kombija i prtljage, policijski službenici su u suradnji s djelatnicima carine u vozilu pronašli skriveno na raznim mjestima ukupno 810 tableta koje se nalaze na popisu droga i psihotropnih tvari, a za koju nije posjedovana medicinska dokumentacija. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Osim tableta, pronađene su 63 vrećice Kamagre, 200 tableta steroida te jedan komad smolaste materije droge „hašiš“. Tablete i droga oduzeti su uz potvrde dok su počiniteljima za počinjene prekršaje izdani prekršajni nalozi kojim su im izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu većem od 1.700 eura – nastavlja policija.

Iz fotografija je vidljivo koje su tablete bile u kombiju, ponajviše za smirenje, za spavanje, ali i za erekeciju. Lorazepam, Bromazepam, Sanval, Bensedin, Nipam…

Pogledajte ‘arsenal’ u galeriji…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: PU OBŽ (screenshot)