14. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

MORH objavio: Za 6 dana kreće uvođenje u vojnu evidenciju! Pozivi dolaze tijekom ožujka i travnja!

2 min read
- Pozvane osobe obvezne su se odazvati u zakazanom terminu te prilikom dolaska predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB - objavljuje nadalje MORH.

– Ministarstvo obrane Republike Hrvatske provest će od 18. ožujka do 17. svibnja 2024. redovno godišnje uvođenje u vojnu evidenciju vojnih obveznika na području Republike Hrvatske – objavio je danas MORH, naglašavajući kako je riječ o redovnoj aktivnosti koja se sukladno odredbama Zakona o obrani (čl. 21. i 22.) provodi svake godine, kao i da se odnosi na zakonsku obvezu za sve hrvatske državljane – muškarce, koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina i imaju prebivalište u Hrvatskoj.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

To pojednostavljeno znači kako je pojedinačni pozivi za upis u vojnu evidenciju dolaziti tijekom ožujka i travnja na adrese vojnih obveznika rođenih 2006. godine. Pozive će slati područni odsjeci za poslove obrane na čijem području osobe imaju prebivalište. – Pozvane osobe obvezne su se odazvati u zakazanom terminu te prilikom dolaska predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB – objavljuje nadalje MORH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Molimo pozvane osobe da eventualnu spriječenost dolaska na upis u vojnu evidenciju, opravdaju područnom odsjeku za poslove obrane, osobno ili putem roditelja ili članova uže obitelji. Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave. Također, osobe starijih godišta koji do sada nisu upisani u vojnu evidenciju mogu se i bez poziva javiti u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta – dodaju iz Ministarstva obrane.

Foto: OBŽ (arhiva, ilustracija)