14. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nadzor, mjere, akcija…! Radujete se vikendu? Slobodni ste? Al’ policija radi, štoviše – pojačano!

2 min read
- Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

– Na području cijele policijske uprave tijekom vikenda provesti će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača kao i drugih prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća – objavila je kao najavu vikenda Policijska uprava osječko-baranjska, a čemu se pridužuju i druge uprave iz Slavonije…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

– Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U noći sa subote na nedjelju 23./24. ožujka 2024. provoditi će se preventivno represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu. Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa – objavili su. a PU BPŽ još dodaje…

– Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske će u koordiniranoj preventivno-represivnoj akciji s Policijskom upravom požeško-slavonskom dana 23./24. ožujka 2024. godine u vremenu od 23 do 5 sati provesti akciju usmjerenu na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i opojnih droga, ali i druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Svrha akcije je podizanje razine sigurnosti i prometne kulture svih sudionika u prometu.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)