28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Naoružani Osječanin predan u pritvor! Bomba, ‘Kalaš’, topničko streljivo…

1 min read
- Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske uz prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 72-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ – javlja osječka policija o naoružanom Osječaninu, nabrajajući što je sve pronađeno kod njega…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku policijski službenici su jučer na širem području Osijeka obavili pretragu doma i drugih prostorija kojima se koristi 72-godišnjak, kojom prilikom je pronađena i uz potvrdu oduzeta ručna bomba, topničko eksplozivno streljivo, dva trotilska metka, detonatorski upaljač, eksplozivni dio mine, 100 metaka s pripadajućim nosačima, dva spremnika za metke, automatska puška i optički ciljnik vojnog podrijetla. Ubojita sredstva izuzeo je policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

– Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske uz prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Usput…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Djelatnici građevinske tvrtke jučer su u Belišću prilikom izvođenja zemljanih radova pronašli artiljerijski projektil kalibra 105 milimetara koji potječe iz Drugog svjetskog rata, a koji su na siguran način uništili policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek – zaključuje se u drugoj objavi osječke policije.