16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek portretirali poduzetnike!

1 min read
Kako je tom prigodom rečeno, izložbom se obilježava Dan darovitih učenika, a ujedno se svim učenicima, nastavnicima kao i javnosti predstavlja darovitost i talentiranost učenika ove Škole.

Učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek na jedinstven su način sudjelovali na nedavnoj svečanosti povodom dodjele nagrada EY Poduzetnik 2023.. Naime, nacrtali su portrete 33 kandidata za ovu prestižnu nagradu i time dali svoj doprinos svečanosti, kao i umjetnosti stvaranja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pod mentorstvom svojih profesora, 23 učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek izradili su portrete u tehnici ugljen nastojeći zadovoljiti likovne kriterije crteža, ali i uhvatiti karakter svake pojedine portretirane osobe. A upravo to predstavlja veliki izazov svakom umjetniku, što su učenici uspjeli.

Nakon uspješnog predstavljanja i izložbe u prostoru Galerije Lauba u Zagrebu, danas (25. ožujka 2024. godine) u galerijskom prostoru Škole primijenjene umjetnosti Osijek otvorena je izložba reprodukcija portreta najuspješnijih hrvatskih poduzetnika. Kako je tom prigodom rečeno, izložbom se obilježava Dan darovitih učenika, a ujedno se svim učenicima, nastavnicima kao i javnosti predstavlja darovitost i talentiranost učenika ove Škole.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Tekst i foto: OBŽ