15. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Nagurao insekticid na više mjesta u autu i krenuo kući! Imao je za stotine hektara…

1 min read
Inače, koliko je dostupno 'na netu', ovog insekticida ide oko 5 ml na 10 litara vode, što znači da je u ovih 10 litara bilo dovoljno insekticida za oko 20.000 litara pripravka.

– Na graničnom prijelazu Tovarnik 25. ožujka 2024. godine ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj nezakonitog unosa 10 litara insekticida skrivenog u osobnom vozilu – objavila je Carinska uprava, dodajući kako su prilikom pregleda osobnog vozila registarskih oznaka Republike Hrvatske, kojim je upravljao državljanin RH, ovlašteni carinski službenici pronašli su 10 litara insekticida BIFENSTAR 100 EC, čiji je unos i uporaba u EU/RH zabranjen.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Predmetna roba pronađena je skrivena u prostoru za smještaj rezervnog kotača, u prostoru između zadnjeg sjedišta i prtljažnika te ispod tekstilne obloge. Za počinjeni prekršaj počinitelju je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.900 EUR, a predmetna roba je oduzeta – zaključuje se.

No, dodajmo…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, koliko je dostupno ‘na netu’, ovog insekticida ide oko 5 ml na 10 litara vode, što znači da je u ovih 10 litara bilo dovoljno insekticida za oko 20.000 litara pripravka. Inače 10 litara pripravka gdjegod, od slučaja do slučaja, može biti dostano za tretiranje oko 1.000 četvornih metara. pa računajte… Ovo je bilo za oko 200 hektara!? Recimo!? I da… Cijena insekticida je različita, ovisno o snazi, proizvođaču, količini, ali cijena litre može biti od 100 do 250 i više eura, ali svakako ne kolika je kazna, više od 1.200 eura po litri…

Foto: Carina (screenshot)