28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

GISKO nabavio rampu za osobe s invaliditetom! U pitanju je gusjeničar, a ‘lovu’ su dali Amerikanci…

1 min read
...sada u potpunosti može svim zainteresiranim građanima omogućiti korištenje svih svojih programa i usluga - zaključuju iz GISKO-a.
gisko

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek nabavila je pokretnu rampu za osobe s invaliditetom, objavljeno je iz GISKO-a. American Corner Osijek Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, zahvaljujući iznimno vrijednoj donaciji Američkoga Veleposlanstva u Zagrebu, osigurao je nabavu pokretne rampe za slabo pokretne i osobe s invaliditetom, tzv. gusjeničar modela LIFTKAR PTR, dodaju u objavi. Naime…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ovo je mobilni uređaj koji je posebno razvijen za rad na ravnim stubištima, nosivosti do 130 kilograma. S pomoću njega, korisnici invalidskih kolica mogu se kretati slobodnije, a uređaj osigurava izuzetno sigurno rukovanje na stubama. Zahvaljujući nabavi ovog uređaja, Središnja zgrada Gradske i sveučilišne knjižnica Osijek, koja se nalazi u povijesnoj zgradi kulturne baštine, postat će posve inkluzivna i sada u potpunosti može svim zainteresiranim građanima omogućiti korištenje svih svojih programa i usluga – zaključuju iz GISKO-a.

Foto: Google Street View (screenshot)