16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kada policajcima valja reći – ‘Ne’? To je na, valjda, drugo pitanje koje će vam, zacijelo, biti postavljeno…

2 min read
Na kraju, portal u upozorava kako tijekom kontrole valja biti kooperativan, prijateljski..., jer omalovažavajuće, cinično ili čak uvredljivo ponašanje može voditi u veće nevolje.

Nije to, dakle, pitanje – jeste li pili, jer ako ste pili ne trebate i ne smijete ni biti za volanom. Ne – je odgovor za jedno specifično pitanje s kojim se svatko od nas za volanom već susreo i koje iz policije najčešće drugo postave, odmah nakon što otvorite prozor, pozdravite se i na prvo upit pružite prometnu i vozačku, piše Fenix, a prenosi N1 Televizija, dodajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Često se postavlja pitanje – Znate li zašto smo vas zaustavili? Kao i ‘varijacije na temu’ – Pretpostavljam da znate zašto smo vas zaustavili? Portal piše kako se vozači tu vrlo često osjećaju kao da moraju biti što precizniji, ne bi li priznanjem umanjili stid, no to je, kaže portal – trik pitanje. I dodaje, samo recite ‘ne’, na uljudan, neutralan način. Zašto? Postoji li početna sumnja, policija vas mora prvo obavijestiti o optužbi koja se podiže, piše portal i dodaje da vas službenici čak moraju obavijestiti o vašem pravu na šutnju… Naime, dodaju, prometni prekršaj bi se u slučaju ‘priznanja’ mogao protumačiti i kao namjeran, da ste primjerice, namjerno vozili prebrzo.

Portal još dodaje da slijede često i klasična informativna pitanja poput ono o namjeri putovanja, smjeru, polazišnoj točki… Sve to je, dodaju, privatna stvar, ali nemojte reći da se vozate ukolo, jer to, odnosno besmislena vožnja, ‘već ima svoj članak i stavak’. Jednostavno recite da imate još posla…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Na kraju, portal u upozorava kako tijekom kontrole valja biti kooperativan, prijateljski…, jer omalovažavajuće, cinično ili čak uvredljivo ponašanje može voditi u veće nevolje.

Foto: Pixabay (ilustracija)