28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

UPOZORENJE Osijek i Slavonija sutra: Očekuju se jak vjetar i olujni udari…!?

1 min read
Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom - objavio je DHMZ kao upozorenje prvog stupnja.

Vrieme danas i sutra predviđa 20-ak stupnjeva, sunčana razdoblja, a poslije hladnijih dana to ne dolazi ‘bez cijene’. Očekuje se mjestimice olujni vjetar u Osijeku i Slavoniji. Već jutros je medijima prognozu za sljedeća 24 sata poslao Županijski centar 112 OBŽ, a iz najave DHMZ-a razvidno je da će vjetar sutra, u četvrtak 28. ožujka biti jači. Stoga je za Osijek i Slavoniju za sutra izdano upozorenje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Vrijedi od 28.03.2024 00:00:00 do 28.03.2024 23:59:59. Stupanj pripravnosti: Žuto. Mjestimice vrlo jak jugozapadni vjetar s olujnim udarima. Srednja brzina vjetra > 40 km/h. Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom – objavio je DHMZ kao upozorenje prvog stupnja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Promjenljivo, mjestimice s kišom i vjetrovito. Uz više oblaka uglavnom će na sjevernom Jadranu, gorskoj i središnjoj Hrvatskoj biti kiše i ponekog pljuska uz mogućnost grmljavine, a na istoku i u Dalmaciji dulja sunčana razdoblja. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura većinom između 5 i 10, na moru 9 i 13 °C. Najviša dnevna temperatura od 15 do 19 °C, u gorju niža – prognoza je za sutra za cijelu zemlju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)