19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Droga, prevare, drva, provale, gorivo… Osječka policija javlja danas o ‘pravoj mustri’…

2 min read
Uz sve navedeno, osnovano se sumnja da je 31-godišnjak počinio i provalu, i to u noći između 21. i 22. ožujka...

– Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Donji Miholjac utvrđeno je postojanje sumnje da je 31-godišnjak iz Viljeva počinio kaznena djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka, prijevaru, neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i tešku krađu provaljivanjem, kao i prekršaje iz čl. 16. st. 1. t. Zakona o prebivalištu, čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te prekršaj iz čl. 37. Zakona o šumama – javlja danas osječka policija o pravoj ‘mustri’ i nastavlja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Prijevaru i nedozvoljenu uporabu osobnih podataka počinio je na način da je 35-godišnjaku iz Donjeg Miholjca otuđio osobnu iskaznicu s kojom je u listopadu prošle godine na njegovo ime sklopio tri pretplatnička ugovora s teleoperaterima i preuzeo tri mobilna uređaja, nakon čega mu je pričinio dug od oko 640 eura neplaćanjem računa za telekomunikaciju.

– Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i prekršaji utvrđeni su tijekom pretrage doma u kojem neprijavljeno boravi u Viljevu, koja je obavljena 27. ožujka temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, a u kojoj je pronađen i uz potvrdu oduzet mobitel, oprema za uzgoj marihuane, stabljika marihuane, ogrjevna drva za koja ne posjeduje potrebnu popratnicu, dva kanistera puna goriva i pumpu za gorivo. Tijekom navedenog postupanja 31-godišnjak je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Uz sve navedeno, osnovano se sumnja da je 31-godišnjak počinio i provalu, i to u noći između 21. i 22. ožujka, na način da je u Viljevu provalio u radni stroj u vlasništvu pravne osobe iz Našica iz kojega je otuđio 150 litara dizela i pričinio materijalnu štetu od 217 eura.

– Protiv osumnjičenog slijede odgovarajuće prijave.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)