16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Slavoniji: Navodili 19-godišnjaka na davanje lažnog iskaza sa ciljem sprječavanja dokazivanja!

2 min read
Policija sumnjiči šest osoba (u dobi od 23, 31, 32, 35, 45 i 49), da su od dana 21. oružja dolazili na radno mjesto 19-godišnjaka i prijetili mu...

– U nastavku kriminalističkog istraživanja, a u vezi događaja od 20. ožujka, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili su dom i prostorije koje koristi 33-godišnjak, kojom prilikom je pronađen pištolj kalibra 6,35 mm – javlja policija, a sve se tiče ranije vijesti o osobi koja je narušavala javni red i mir, razbijala čaše, koju su policajci morali obuzdati, jer sada se ‘klupko počelo rasplitati’…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Policijski službenici su 33-godišnjaka uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor. Osumnjičeni 33-godišnjak je dana 22. ožujka u poslijepodnevnim satima predan u zatvor u Požegi.

– Nadalje, policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela Sprječavanja dokazivanja. Policija sumnjiči šest osoba (u dobi od 23, 31, 32, 35, 45 i 49), da su od dana 21. oružja dolazili na radno mjesto 19-godišnjaka i prijetili mu, navodeći ga na davanje lažnog iskaza s ciljem sprječavanja dokazivanja.

– Policijski službenici protiv navedenih šest osoba podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Sprječavanja dokazivanja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjećamo, sve je počelo 20. ožujka oko 20.40 sati u Slavonskom Brodu, unutar ugostiteljskog objekta kada je 33-godišnjak narušavao javni red i mir. Naime, on je u alkoholiziranom stanju (1,34 promila) negodovao i zaprijetio konobaru zbog ne posluživanja pića, te je razbio nekoliko čaša, nakon čega je izašao iz kafića. Nedugo potom policijski službenici su na ulici zatekli 33-godišnjaka koji je nastavio s vikom i galamom vrijeđajući policijske službenike, nakon čega su nad njim primijenjena sredstva prisile radi sprječavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira, kojom prilikom je jedan policajac ozlijeđen. U prostorijama policije 33-godišnjak je pregledan po djelatnicima hitne medicinske pomoći koji su utvrdili da je isti sposoban za zadržavanje u policiji.

Foto: Pixabay (ilustracija)