14. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Veliko otvorenje velike terase na Veliki petak! Piroš čizma otvara ‘čarobne baranjske tople dane i večeri’!

2 min read
Pojačano za ovu priliku i po popularnim cijenama stižu fiš-paprikaš i perketl od soma, a sve će vas zabavljati tamburaši.

Od ranog proljeća do kasne jeseni…, reći će u najavi o svojoj terasi iz Piroš čizme, a sada, dame i gospodo, stiglo je to rano proljeće i velika terasa velikog restorana u Suzi ima veliko otvorenje na Veliki petak. Velike su i porcije, najavljuju. Samo će cijene biti u razumnim, prihvatljivim okvirima. Dakle, u trenutku kada Osječani ionako idu i ‘opsjedanje’ baranjskih restorana i terasa, kada se traži ‘kotlić više’, Piroš čizma će na Veliki petak otvoriti terasu za 120 i više osoba, a na meniju će uvijek, ali i specijalno pojačano za ovu priliku, biti fiš paprikaš i perkelt od soma. I da se razumijemo, kako doznajemo, to je tek početak priče, jer istog dana na terasu dolazi i živa glazba, romski sastav tamburaša, za zajamčen vrhunski ugođaj.

A ako ćete pravo, ni to nije sve, jer Piroš čizma je sjajno kompletiran ‘baranjski kutak’, s restoranom, podrumom, kapelicom vina čak, svakako velikom salom, vinotekom pa i lonačkom kućom, da ne govorimo da kada se i ‘pretjera’, Piroš čizma ima smještajne kapacitete. Pojednostavljeno, stignete na ručak, a stvari se u Baranji, kako i priliči, smiju i mogu protegnuti koliko vam volja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

No, da se vratimo Velikom petku… Dakle, otvara se terasa, koja će gostiti ljude sljedećih mjeseci toplog vremena i čarobnih baranjskih dana i večeri, a u vinskom podrumu zastupljeni su gotovo svi lokalni proizvođači vrhunskih vina. Nude bogatu kuhinju, u kojoj možete kušati autothone baranjske specijalitete, svakako spomenute, sve riblje specijalitete, a za njima i čobanac od divljači, jela s roštilja… Rekli bi neki manje skloni ribi… – ima i konkretno!

I da skratimo, u petak, 29. ožujka, na Veliki petak, otvara se terasa Piroš čizme. Pojačano za ovu priliku i po popularnim cijenama stižu fiš-paprikaš i perketl od soma, a sve će vas zabavljati tamburaši. U Ulici Maršala Tita u Suzi parkinga ima, bez brige.

Foto: OsijekExpress.com