3. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gradonačelnik Radić na otvorenju Svjetskog kupa, uručio odličja gimnastičarkama u preskoku!

2 min read
Osječki gradonačelnik Radić uručio je odličja najboljim gimnastičarkama u preskoku.

Grad Osijek već se pozicionirao kao domaćin velikih sportskih priredbi i susreta, a Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku otpočetka daje svoju podršku. Tako je i ove godine, na jubilarnom 15. izdanju Dobro World Cupa, koji se u dvorani Gradski vrt održava od 4. do 7. travnja.  

U Osijek je došlo više od 100 svjetskih gimnastičara i gimnastičarki, među kojima i nositelji olimpijskih, svjetskih i europskih odličja, a  hrvatsku reprezentaciju sastavljenu od devet sportaša predvode srebrni olimpijci Tin Srbić i Filip Ude te Osječanin Aurel Benović.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prva finalna natjecanja održala su se u subotu, 6. travnja, a potporu hrvatskim gimnastičarima došli su pružiti i osječki gradonačelnik Ivan Radić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić te zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Mato Lukić.

„DOBRO World Cup je među top 5 sportskih manifestacija u Hrvatskoj na što smo mi izuzetno ponosni. Ovdje su gimnastičari iz 30-ak zemalja, i ono što je važno za reći da će se televizijska slika iz Osijeka ovih dana gledati u 700 tisuća kućanstva diljem svijeta tako da bolju promociju za grad Osijek ne možemo ni zamisliti. DOBRO World Cup je samim tim jedan od brandova Grada Osijeka koji podupire ovu manifestaciju.“- izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić te je zaključio  da Grad Osijek daje podršku Svjetskom kupu u gimnastici DOBRO World Cup da postane kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osječki gradonačelnik Radić uručio je odličja najboljim gimnastičarkama u preskoku.

Tekst i foto: Grad Osijek