29. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na našoj granici: Uređaj za detekciju otkucaja srca imao pozitivnu reakciju…

1 min read
Policijski službenici su prilikom kontrole priključnog vozila pomoću uređaja za detekciju otkucaja srca (HPDS) očitali pozitivnu reakciju - javlja policija...

– Na graničnom prijelazu Svilaj, dana 15. travnja, oko 9.30 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku kontroliran je teretni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Policijski službenici su prilikom kontrole priključnog vozila pomoću uređaja za detekciju otkucaja srca (HPDS) očitali pozitivnu reakciju – javlja policija i nastavlja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Daljnjim radom i pregledom plombiranog priključnog vozila u zajedničkoj suradnji policijskih i carinskih službenika u unutrašnjosti je (između tereta) uočeno više stranih državljana koji su pokušali ući u Republiku Hrvatsku izbjegavajući graničnu kontrolu. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 45-godišnjak sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom za određen novčani iznos namjeravao navedene strane državljane, koji ne ispunjavaju uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku te Europsku uniju, prevesti do granice sa Slovenijom.

– Policijski službenici su 45-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskog, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.