25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Strossmayerova zelenija avenija!? ‘Preobrazba’ počinje ovo ljeto! Radovi počinju od Kanižlićeve…

2 min read
...uklonjenje su dijelom i tračnice u nastavku ulice da bi ondje stali stupovi za kontaktnu mrežu, a tračnice na cestu. Postat će zelenija avenija - nastavio je zamjenik gradonačelnika...

Strossmayerova će postati avenija. Natruhe se već vide, odnosno smjer radova. Jer, ondje gdje je bila tramvajska pruga, sada niču stupovi za električne vodove za tramvaj, što znači kako će tramvaj voziti desnom trakom na cesti, a zelena površina između ceste i kuća ‘narasti’. Odnosi se u ovom trenutku ponajviše na dio od Kanižlićeve ulice prema Rokovoj, što kreće ove godine, odnosno radovi na tome, a potom od Kanižlićeve prema Svilajskoj, sljedeće godine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Izmijenili smo potpuno trasu tramvajskih tračnica. Radovi kreću ovo ljeto. Nemam sada ovdje sve podatke o fazama radova, ali mogu reći kako kreću radovi na potezu od zapada istoku. Krećemo s raskrižjem Strossmayerove ulice i Kanižlićeve, a na mjestu gdje je okretište i gdje su najsloženiji radovi, kod raskrižja za novi stadion, a onda prema istoku, do Rokove ulice – kazao je na Radio Osijeku zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, nabrajajući brojne projekte u gradu i njihv stupanj dovršenosti.

– Od Rokove ulice do Trga Ante Starčevića je sve već dovršeno. Vide se drugdje po ulici novi stupovi za kontaktnu mrežu, a uklonjenje su dijelom i tračnice u nastavku ulice da bi ondje stali stupovi za kontaktnu mrežu, a tračnice na cestu. Postat će zelenija avenija – nastavio je zamjenik gradonačelnika, dodajući i kada kreću radovi od Kanižlićeve prema Svilajskoj, odnosno zapadu grada…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Za ovaj prvi dio nećemo čekati do iduće godine, to kreće već ovo ljeto, odnosno ovo ljeto započinju radovi, ali od Kanižlićeve prema Svilajskoj, u suradnji s Hrvatskim cestama, radove planiramo početi od sljedeće godine – zaključio je.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)