23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

NZJZ uzorkovao vodu u jednom lokalnom vodovodu u OBŽ: “Ne za ljudsku potrošnju, osim u sanitarne svrhe”

1 min read
...korisnicima se savjetuje da vodu iz navedenog lokalnog vodovoda ne koriste za ljudsku potrošnju, osim u sanitarne svrhe - zaključuje NZJZ OBŽ.

– Obavijest o odstupanju od parametara za provjeru sukladnosti u monitoringu vode za ljudsku potrošnju lokalnog vodovoda… – objavio je Nastavni zavod za javnu medicinu osječko-baranjske županije, pojašnjavajući o kojoj se općini i mjestu radi, kojim razlozima…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U svrhu državnog monitoringa 23. travnja 2024. godine izvršeno je uzorkovanje vode za ljudsku potrošnju iz lokalne vodoopskrbe naselja Josipovac Punitovački od strane djelatnika Službe za zdravstvenu ekologiju Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

– Obavještavamo korisnike vode za ljudsku potrošnju koji su priključeni na lokalnu vodoopskrbu Josipovac Punitovački da rezultati analize uzorka vode za ljudsku potrošnju nisu sukladni maksimalno dozvoljenim koncentracijama iz Priloga I. Pravilnika o parametrima sukladnosti, metodama analiza i monitorinzima vode namijenjene za ljudsku potrošnju (NN 64/2023 i 88/2023) za parametre: koliformne bakterije, željezo i mangan.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kako u lokalnom vodovodu Josipovac Punitovački nema prerade vode, korisnicima se savjetuje da vodu iz navedenog lokalnog vodovoda ne koriste za ljudsku potrošnju, osim u sanitarne svrhe – zaključuje NZJZ OBŽ.

Foto: Pixabay (ilustracija)