20. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U dvije prometne troje teško ozlijeđeno, dvoje lako! Nitko stariji od 22 godine…

2 min read
...uzrokovali mladi vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, a u kojima je troje mladih teško ozlijeđeno i dvoje lako - objavila je policija...

Foto: Pixabay (ilustracija)

– U subotu u ranim jutarnjim satima su se gotovo u isto vrijeme dogodile dvije teške prometne nesreće koje su uzrokovali mladi vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, a u kojima je troje mladih teško ozlijeđeno i dvoje lako – objavila je policija, dodajući detaljno…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Oko 6,15 sati je 20-godišnji mladi vozač osobnog automobila u Balincima upravljao vozilom pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije 0,99 g/kg. Izlaskom iz blagog i preglednog zavoja se nije kretao sredinom svoje prometne trake, kotačima zahvatio desnu putnu bankinu, po kojoj je nastavio nekontrolirano kretanje i sletio u putni kanal. Po putnom kanalu je nastavio daljnje nekontrolirano kretanje u dužini oko 20 metara i zaustavio se udarivši u betonski putni most, a vozilo se od snage udarca prevrnulo na bočnu stranu na kosini kanala. Mladi vozač je u ovoj prometnoj nesreći teško ozlijeđen i prevezen u Opću bolnicu Virovitica na liječenje.

– Prometnu nesreću gotovo istog tijeka događanja je oko 6,35 sati na dionici ceste Dvorska – Pivnica Slavonska uzrokovao 21-godišnji mladi vozač osobnog automobila kod kojega je alkotestiranjem utvrđena koncentracija 0,08 g/kg. Izlaskom iz višestrukog zavoja je zbog upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom uvjetima na cesti izgubio nadzor nad vozilom i došlo je do zanošenja stražnjeg dijela vozila i slijetanja u putni jarak.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nakon udarca prednjim dijelom vozila u kosinu jarka vozilo je odbačeno i uzdužno zarotirano. Potom je vozilo ponovno stražnjim dijelom udarilo u kosinu jarka od koje je odbijeno, a uslijed inercije i daljnjeg uzdužnog rotiranja vozilo je izletjelo iz putnog jarka i zaustavilo se na zelenoj površini kraj putnoj jarka.

– U ovoj prometnoj nesreći su teško ozlijeđeni 20-godišnji i 22-godišnji putnici, a vozač i 20-godišnji putnik su lako ozlijeđeni. Teško ozlijeđeni 20-godišnji putnik je na daljnje liječenje helikopterom prevezen u KBC Osijek dok su ostali sudionici ove prometne nesreće na liječenju u Općoj bolnici Virovitica.

Foto: Pixabay (ilustracija)