20. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HZMO za korisnike hrvatskih mirovina u Srbiji i Kosovu razmijenio podatke da zna da su živi…

1 min read
...radi sprečavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina.

– Obavijest o potvrdama o životu za 2024. godinu korisnicima hrvatske mirovine s prebivalištem u Srbiji i na Kosovu – naslovili su iz Mirovinskog obavijest, kojom obavještavaju korisnike hrvatske mirovine s prebivalištem u Srbiji da su elektroničkim putem razmijenjeni podaci potrebni za redovitu isplatu mirovina radi sprečavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina.

Naime…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

HZMO nadalje dodaje da korisnici za koje su na navedeni način uspješno razmijenjeni podaci ne trebaju u 2024. godini dostaviti popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu. Korisnicima mirovine za koje nisu uspješno razmijenjeni podaci elektroničkim putem, i korisnicima hrvatske mirovine s prebivalištem na Kosovu, poštom na kućne adrese poslane su 12. travnja 2024. tiskanice potvrde o životu za 2024. godinu, dodaju…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Radi nastavne isplate mirovine iz hrvatskog osiguranja korisnici trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. svibnja 2024. – objavio je HZMO.

Foto: Pixabay (ilustracija) & HZMO (screenshot)