20. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nasamaren 20-godišnji Vinkovčanin! Podizao je ‘online kredu’, nudili mu iz Francuske i Španjolske…

1 min read
...mladić je u nekoliko navrata uplatio više tisuća eura za obradu kredita, ovjeravanje potvrda kredita, garanciju protiv pranja novca i slično.

Mladi Slavonac, 20-godišnji Vinkovčanin, perkjučer je u tamošnjoj policijskoj postaji podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo prijevare, objavila je policija, dodajući kako je koncem ožujka mladić pristao na ponudu za kredit koju je dobio od spomenutog nepoznatog počinitelja putem poruka na mobilnim aplikacijama. Pozivni brojevi bili su iz Francuske i Španjolske, +33, +34, navodi policija. Ništa mu nije izgledalo sumnjivo, doima se.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Jer, kako dodaje policija, mladić je u nekoliko navrata uplatio više tisuća eura za obradu kredita, ovjeravanje potvrda kredita, garanciju protiv pranja novca i slično. Kada je sve to obavio, policija navodi, osoba mu se prestala javljati, a novac nije dobio, da bi potom shvatio da je prevaren. – Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara – objavila je policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)