24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Ponovno uređen Sakuntala park! Preko noći netko pokrao cvijeće, uništio trud djelatnica…

1 min read
Briga o Sakuntala parku u Osijeku skoro je poput obnove Golden Gatea, mosta u San Franciscu. Kaže se da dok dođu s 'farbanjem' s jednog kraja na drugi, taman mogu odmah početi ispočetka.

Grad Osijek je Eco City, odvaja više od 50% otpada, ima najljepši park, priprema sadnju više stotina stabala, ulaže daleko više u zelenilo nego ikada prethodnih godina, ali u Osijeku, nažalost, imamo i nevjerojatnu stvar – ‘lopove cvjećare’!?

Briga o Sakuntala parku u Osijeku skoro je poput obnove Golden Gatea, mosta u San Franciscu. Kaže se da dok dođu s ‘farbanjem’ s jednog kraja na drugi, taman mogu odmah početi ispočetka. Tako u Osijeku u Sakuntala parku, ali i brojnim drugima, građani godišnje povade i više od 1.000 sadnica cvijeća, što su učinili i prethodne noći u Sakuntala parku, taman nakon obnovljenih površina proljetnicama. Što je preostalo Unikomu i Zelenilu, njihovoj radnoj jedinici? Ništa! Nego, opet krenuti ispočetka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Tako smo danas oko podneva već vidjeli skoro dovršen posao, izmorene djelatnice Unikoma kako finaliziraju posao uređenja najljepšeg parka u Hrvatskoj, a Sakuntala je ponovno blistala, kao prethodnog dana. Iako nismo formalno razgovarali s njima, vidi se da su zadovoljne bile obavljenim poslom, ali i razočarane činjenicom da je njihov trud prethodnih dana netko preko noći ruinirao, pokrao cvijeće.

Foto: OsijekExpress.com


Facebook Comments