26. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Plaće u školama nakon novih koeficijenata idu od ‘milju i pol’ eura’ do skoro tri za ravnatelje u cjelodnevnoj…

2 min read
Portal danas doznaje koliko iznose prosječne i medijalne plaće učitelja u osnovnoj i plaće nastavnika u srednjoj školi kao i ravnatelja, ali i nastavnika i ravnatelja koji su u eksperimentalnom programu cjelodnevne škole.

Poslije prosvjeda nastavnika zbog najmanjeg koeficijenta za učitelje početnike od 2,01%, portal Srednja.hr doznao je kolike su plaće ti nastavnici u prosjeku i dobili, a tražili su od Ministarstva znanosti i obrazovanja dostavu podataka o plaćama za ožujak, od trenutka primjene povećanih koeficijenata. Raspoloživo sugerira kako se učiteljima početnicima plaća povećala za 152 eura, onima u cjelodnevnoj za 258 eura, a nastavnicima početnicima u srednjim školama za 197 eura, doznaje i piše portal Srednja.hr.

Portal podsjeća kako su prosvjetni radnici su u listopadu ’23. godine dobili povećanje osnovice, od 5%, a rasli su božnićnica, uskrsnica… Portal danas doznaje koliko iznose prosječne i medijalne plaće učitelja u osnovnoj i plaće nastavnika u srednjoj školi kao i ravnatelja, ali i nastavnika i ravnatelja koji su u eksperimentalnom programu cjelodnevne škole.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Učitelj početnik s najmanjim koeficijentom 2,01 ima prosječnu plaću od 1.477 eura neto, medijalna je 1.570. Učitelji izvrsni savjetnici, oni s najvećim koeficijentom od 2,62, u ožujku su prosječno ‘inkasirali’ 2.098 eura neto. Ravnateljima u osnovnim školama prosječna plaća je 1.981 euro neto. Ravnatelj savjetnik, piše portal prosječno ima plaću 2.554 eura. Nadalje, učitelji u eksperimentalnom programu cjelodnevne škole, učitelji početnici, prosječno imaju 1.720 eura. Učitelji izvrsni savjetnici u cjelodnevnoj nastavi imaju prosječnu neto plaću u iznosu od 2.347 eura. Ravnateljima u cjelodnevnoj nastavi prosječna neto plaća je 2.155 eura neto, dok je ravnateljima savjetnicima prosječna plaća 2.979 eura neto.

Nadalje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U srednjim školama nastavnik početnik ima prosječnu plaću od 1.595 eura neto. Nastavnik izvrsni savjetnik 2.190 eura. Ravnatelji u srednjim školama nemaju prosječnu neto plaću manju od 2.000 eura, dodaje portal, a više o plaćama koeficijentima možete čitati na izvorniku…

Foto: Pixabay (ilustracija)