21. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kalendar i rokovi mature za ’25. godinu! Matematika ostaje na dvije razine, sve počinje 2. lipnja…

2 min read
Ponavljamo, sve ovo su rokovi za 2025. godinu.

Stigao je kalendar državne mature u ’25. godini, za sve one koji će biti maturanti sljedeće školske godine, doznaje, piše i objavljuje portal Srednja.hr, dodajući kako prvi rok državne mature u sljedećoj školskoj godini počinje 2. lipnja, sukladno objavi Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Započinje matura ispitima iz Francuskog i Latinskog, a Hrvatski i Matematika će se iduće godine pisati u zadnjem tjednu, dodaju. Ispiti će se pisati u terminima od 9 sati ili u terminima od 14 sati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Što se obveznih predmeta na državnoj maturi tiče, prvi je na rasporedu Engleski, kojeg će se osnova razina pisati 6. lipnja, piše nadalje Srednja.hr, navodeći kako se prvi dio ispita iz Hrvatskog jezika, test i sažetak, pišu 23. lipnja, a dan kasnije – esej. Ispit iz Hrvatskog je jedan jedini, iste razine, a Matematika, koja slijedi 26. lipnja, piše se na dvije razine i u sljedećoj godini. Među izbornim predmetima, Kemija je 9. lipnja, nad poslije Politika i gospodarstvo, Fizika 11. lipnja, Biologija 12. lipnja.

Prijave ispita mature za ’25. godinu počinju 1. prosinca ove godine, traju do 15. veljače ’25., a prvi privremeni rezultati prvog roka bit će objavljeni 9. srpnja. Slijedi rok za prigovore do 11. srpnja, a konačni rezultati bit će objavljeni 16. srpnja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Postoji, razumije se i drugi rok. On počinje 20. kolovoza, da bi se prvi dan pisali Informatika i Politika i gospodarstvo. Test i sažetak iz Hrvatskog na rasporedu su 21. kolovoza, a esej 22. kolovoza. Matematika će se pisati 27. kolovoza, a Engleski na drugom roku 29. kolovoza. Fizika se piše 25. kolovoza, Biologija dan poslije, Kemija 28. Prijava ispita mature u drugom roku ’25. godine počinje 19. srpnja i traje do 30. srpnja. Privremeni rezultati stižu 10. rujna, rok za prigovore je dva dana, a konačni rezultati drugog roka stižu 17. rujna.

Ponavljamo, sve ovo su rokovi za 2025. godinu.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)