22. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek s 4. mjesta ide u Europu! Pred 10.112 gledatelja svladali Rijeku s 2-0 i ‘pobjegli’ Lokomotivi!

1 min read
Momčad Osijeka 'gazi' prema kvalifikacijama Konferencijske lige s četvrte pozicije u prvenstvu. Onamo su ih danas golovima poslali Jurišić i Matković.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Pred 10.112 gledatelja Osječani su svladali Rijeku s 2:0, potvrdili četvrto mjesto i novi izlazak u Europu! Tri boda je sada Osijek ispred Lokomotive i čeka posljednju ovosezonsku utakmicu protiv Varaždina, dok će Lokomotiva igrati s Hajdukom. Nebitno! U posljednjoj ovosezonskoj utakmici na Opus Areni Osijek je najzad u važnoj utamici došao do pobjede. I to protiv Rijeke, 2-0. Momčad Osijeka ‘gazi’ prema kvalifikacijama Konferencijske lige s četvrte pozicije u prvenstvu. Onamo su ih danas golovima poslali Jurišić i Matković. Kolo prije kraja Osijek ima tri boda više od Lokomotive, ali i bolji međusobni omjer, čime su Osječani osigurali i novi izlazak na europsku scenu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Već u 5. minuti Osijek je usmjerio utakmicu golom Jurišića. Omerović je loptu ubacio pred riječka vrata, krenuli su na nju Dilaver i Labrović, a vratar je istu odbio tek do Jurišića. S oko 11 metara bez teškoća pogodio je lijevi kut. Posao je u 72. minuti završio Matković. Kombinirali su Mierez i Bralić, opasnost umalo otklonio Banda, ali nespretnost je ‘gurnula’ Matkovića u poziciju za šut. Vrlo mirno i precizno pogodio je donji desni kut za 2:0.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)