24. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Ovo su kupališta u Osijeku za novu sezonu! Oko 27.000 ‘kvadrata’ plaža i oko 860 metara vodene linije…

2 min read
Na priloženim 'screenovima' Grada Osijeka vidi se koje su granice kupališta na kojima se provjerava voda, a podsjećamo da je lane bilo utvrđeno da je sve O.K. na Kopiki i 'kod Želje', dok je na Pampasu bilo odstupanja.

Na svojoj 22. sjednici Gradskog vijeća Grad Osijek će i formalno za koji dan označiti koja su to kupališna mjesta u Osijeku, kupališta o kojima brine Grad, na način da se, prije svega po zakonskoj obvezi, provjeri kvaliteta vode, a onda i da ih, po volji i namjeri Grada, ‘krunicom’ ogradi i počisti, uputi građane u prednosti i opasnosti pojedinih mjesta na Dravi. Sjednica je u ponedjeljak 27. svibnja, kupališta na dnevnom redu, što znači i da se približavamo kupališnoj sezoni vrlo brzo. Tri su, naime, kupališta na Dravi, a iz dokumenata pripremljenih za sjednicu Gradskog vijeća jasno je vidljivo dokle seže kupalište ‘kod Želje’, na Pampasu, na Kopiki, koje su to granice gdje prestaje kupališna točka…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Sezonom kupanja na lokacijama za kupanje (kupalištima) određuje se razdoblje od 1. lipnja do 15. rujna. Za vrijeme sezone kupanja obavljat će se kontrola (monitoring) kakvoće vode za kupanje na površinskim vodama na svim lokacijama za kupanje (kupalištima). Za vrijeme sezone kupanja, a na lokacijama za kupanje (kupalištima) utvrđenim ovom odlukom, imaju se provoditi mjere zaštite koje propisuje Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i/ili druga za to nadležna tijela… – stoji nadalje u prijedlogu Odluke Grada Osijeka, kao i da se za lokacije utvrđuju – Drava Copacabana, Drava Podravlje i Drava Pampas.

Na priloženim ‘screenovima’ Grada Osijeka vidi se koje su granice kupališta na kojima se provjerava voda, a podsjećamo da je lane bilo utvrđeno da je sve O.K. na Kopiki i ‘kod Želje’, dok je na Pampasu bilo odstupanja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Ljubičastom bojom označena je granica plaže, plavom vodena linija, a slovnu oznaku ima točka uzimanja uzorka vode. Plaža Kopike ima približno 15.500 ‘kvadrata’, dužinu kupališne linije od skoro 380 metara, plaža ‘kod Želje’ upola manje četvornih metara i 220 metara vodene linije, a Pampas 4.300 ‘kvadrata’ i 260 metara vodene linije.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Grad Osijek (screenshot)