24. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Drugi puta dobio ‘seniore na čuvanje’, ali Ivo Smoje vrijedi i puno više!

3 min read
Naime, kad god je Osijek ranije, prije dosta godina, završio utakmicu bez pobjede, kad god bi u igri bilo letargije, slabih rješenja, jalovih napada, od vremena kada je bio kapetan momčadi u Gradskom vrtu do člana struke u Opus Areni, istinski se uvijek, ali iz dna duše, nervirao Ivo Smoje.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Ivo Smoje je svojedobno, ali ne tako davno rekao kako nikada u životu nije vodio ni školski razred, a sada već ima drugu priliku povesti NK Osijek kao ‘v.d. trener’. Već je jednom ‘vadio vruće kestenje iz vatre’, a sada mu je i drugi puta klub ‘uvalio’ seniorsku momčad ‘na čuvanje’ do dolaska novog šefa struke. Iako, mogao bi NK Osijek razmisliti o tome da Smoje vrijedi puno više, ali polako… Uglavnom, Osijek igra posljednju utakmicu sezone protiv Varaždina, a poslije otkaza Zekiću momčad je pripremio i povest će u zadnji ovosezonski dvoboj – Ivo Smoje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Tražimo neka nova potencijalna rješenja, prvenstveno za trenera, a dok se to ne realizira momčad privremeno preuzima Ivo Smoje – izjavio je klupski predsjednik Ferenc Sakalj tamo u listopadu ’23. godine, kada je ‘nogu dobio’ Stjepan Tomas, a čekalo se Zorana Zekića da dođe iz Albanije. Četiri dana poslije pisali smo… – Zaustavljen je niz od 5 utakmica bez pobjede, uslijed čega je smijenjen trener Stjepan Tomas, a klupu kao ‘v.d.’, do dolaska Zorana Zekića, preuzeo Ivo Smoje. Zakomplicira li se štogod sa Zekićevim dolaskom, nema razloga da Osijek traži dalje – ili Zekić ili Smoje.

Naime, kad god je Osijek ranije, prije dosta godina, završio utakmicu bez pobjede, kad god bi u igri bilo letargije, slabih rješenja, jalovih napada, od vremena kada je bio kapetan momčadi u Gradskom vrtu do člana struke u Opus Areni, istinski se uvijek, ali iz dna duše, nervirao Ivo Smoje. Svi bi nekako to već ‘preživjeli’, jedino se ‘kapetanu kidalo srce’. Bilo je tako i u jedinoj utakmici koju je vodio do sada. I pobijedio. – Nisam nikad vodio nijednu ekipu sam. Ni školski razred. Bio sam samo pomoćni trener do sada. I to četvorici, petorici… – rekao je tada.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Pobjedom nad Rijekom u derbiju 35. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, naša je momčad i u ovoj sezoni osigurala plasman u Europu i tako ostvarila rezultatski cilj. Dakako da nam je na ruku išao i rezultat utakmice Rudeš – Lokomotiva (3:3), tako da nećemo imati nikakvog imperativa uoči završne prvenstvene runde koja nam slijedi predstojećeg vikenda. Sve je i matematički sve jasno, budući da Osijek ima tri boda više od Lokosa te bolji skor u međusobnim susretima, što znači da je nedostižan svome konkurentu sa zagrebačke Kajzerice – objavio je NK Osijek ususret utakmici s Varaždinom, a koju će povesti junak naše priče, nastavljajući…

– Naravno da je razumljivo i logično da prigodu na kraju dobiju igrači koji su dosad manje igrali, možda i neki debitanti među ovim „klincima“ koji nadolaze i već treniraju s prvom momčadi, ali će svi imati obvezu pokazati da zaslužuju biti među Bijelo-plavima. Momčad će s klupe voditi Ivo Smoje koji je također motiviran ostvariti dobar rezultat na oproštaju od sezone. Izvjesno je da će bez nastupa ostati Marin Prekodravac koji je protiv Rijeke dobio treći žuti karton – rečeno je iz kluba.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)