15. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Slavoniji: 15-godišnjak vozi, još četvorica se voze! Policija zove ‘socijalnu službu’!

1 min read
- Policija će o ovom postupanju obavijestiti i nadležni zavod za socijalni rad.

– U 21,30 sati 23. svibnja, policijski službenici su u Vinkovcima zaustavili osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 15-godišnjak, dok se u vozilu nalazilo još četvero maloljetnika – objavila je danas policija, dodajući razvoj događaja…

– Maloljetnik je doveden u prostorije policije, gdje je ubrzo pristupio i njegov zakonski zastupnik, ujedno i osoba kojoj je navedeno vozilo povjereno. Za prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, protiv 15-godišnjaka slijedi prekršajna prijava, kao i protiv njegovog zakonskog zastupnika radi davanja vozila na upravljanje osobi za koju je znao da nema pravo upravljati vozilom jer još nije stekao to pravo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Policija će o ovom postupanju obavijestiti i nadležni zavod za socijalni rad.

– Sigurnost djece u prometu ovisi o odgovornosti kako vozača, tako i roditelja. Roditelji ne smiju zaboraviti da svojim ponašanjem daju primjer djeci. Pozitivan primjer znači podučiti ih pravilima ponašanja u prometu kako bi navike koje će steći primjenjivali cijeli život.

– Pozivaju se roditelji na dosljedno poštivanje zakonskih odredbi i nedozvoljavanje djeci ponašanja u suprotnosti sa zakonom. Svako upravljanje vozilom po cesti osoba bez položenog vozačkog ispita, za njih i za druge sudionike u prometu, predstavlja potencijalnu opasnost od prometne nesreće i stradavanja osoba – zaključuje policija.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)