21. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nabava za oko 2 mjeseca, a do sljedeće sezone kupanja – dovršena Kopika!

1 min read
Vjerujem da će do idućeg ljeta Copacabana biti cjelovito obnovljena - kazao je na radost Osijeka, Osječanki i Osječana gradonačelnik Ivan Radić.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka na upit o nastavku obnove osječke Kopike gradonačelnik Osijeka izvijestio je kako je pred Osijekom skoro novo idejno rješenje za nastavak radova. – Nakon toga kreće nabava za izvođenje radova. Vjerujem da će do idućeg ljeta Copacabana biti cjelovito obnovljena – kazao je na radost Osijeka, Osječanki i Osječana gradonačelnik Ivan Radić. Naime, prva faza rekonstrukcije osječke Kopike izvršena je u zadanim rokovima, rekordno, taman na vrijeme do kupališne sezone, realizirana je izgradnja dvaju novih bazena, prva etapa prve ikada rekonstrukcije najpopularnijeg osječkog kupališta, koje je do tada gubilo vodu, onečišćavalo Dravu, koje prethodne godine, na kraju krajeva, uopće nije radilo. A sada? Sada je Kopika spremna za drugu fazu rekonstrukcije, nastavak radova.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


U ranijoj prijavi Osijeka druge faze rekonstrukcije na Nacionalni plan oporavka i otpornosti, uključeni su bili dječji bazen, rekreacijski bazen, strojarnica, energetska obnova restorana, a s tim i hortikultura, digitalno očitavanje kartica ulaska… Sadržaj ovog idejnog rješenja još nemamo, ali nije deleko od spomenutog, zacijelo… – Ovih bi dana trebalo stići idejno rješenje. Onda ide glavni projekt pa troškovnik i nabava. Mislim da ćemo raspisati nabavu za dva mjeseca. Očekujemo da će iduće ljeto to biti izvedeno, izgrađeno…- rekao je gradonačelnik.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)