24. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U nedjelju u 17:30 sati Gradski vrt odlučuje – Zrinski ili Šibenik!

2 min read
...idemo maksimalno ozbiljno i s vjerom da možemo do kraja - rekao je trener Zrinskog Igor Budiša za HRT...

Nedjelja, 2. lipnja, u 17:30 u Gradskom vrtu donosi se odluka o novom sudioniku SuperSport Prve HNL. Igraju Zrinski i Šibenik, međusobno udaljeni dva boda. Zrinskom iz Jurjevca, sada Osijeka, dovoljan je bod, dosta im je ostati neporaženi, dok Šibenik mora pobijediti želi li zamijeniti Rudeš u najelitnijem rangu natjecanja hrvatskog nogometa. Pred kamere HRT-a stali su treneri obaju momčadi, Carević i Budiša.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Predsjednik Komak je uoči sezone najavio da ga zanima samo ulazak u viši rang, to je stavio kao glavni cilj sezone već 29. lipnja prošle godine. S tom vjerom i enregijom krenuli smo u trenažni proces i 11 mjeseci kasnije nadomak smo tog ostvarenja. Znalo se uoči sezone tko je glavni pretendent za ulazak u viši rang. Šibenik ima tradiciju, već je igrao u prvoj ligi. Bit će jako zahtjevna utakmica, kao i svaka. Mi ćemo se kroz ovaj tjedan vrlo ozbiljno pripremiti i uvjeren sam da moji momci znaju što treba raditi, idemo maksimalno ozbiljno i s vjerom da možemo do kraja – rekao je trener Zrinskog Igor Budiša za HRT, a Mario Carević s druge strane nastavio…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Mi smo u kalkulacijama mislili da će nam trebati 65 bodova. U zadnjih 10 sezona ekipama je za prvu ligu trebalo 59, 61, 63 ili 65 bodova najviše, a mi smo sad na 79 i nije dovoljno. Zahvaljujući i nama i Zrinskom to je zbilja specifična sezona. Nemojmo zaboraviti da je ta momčad tek iz treće lige ušla u drugu, tako da nisu slučajno tu gdje jesu. Idemo gore pobijediti bez obzira na neke izostanke. Toliko vjerujem u svoju momčad i siguran sam da ćemo pobijediti. Drago mi je da nam bod nije dovoljan jer se ne znamo braniti. Mi nakon prvog gola idemo po drugi i tu smo najjači.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)