25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dvoje kineskih državljana, u talijanskom autu, u noći krenuli s tuđom putovnicom u BiH…

2 min read
Tijekom noći 4. lipnja, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, kontroliran je osobni automobil talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnji kineski državljanin.

– Obavljajući svakodnevno policijske zadaće, a između ostaloga i zadaće nadzora državne granice, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su ponovno spriječili krijumčarenje osoba i uhitili one koji su pokušali „zaraditi“ činjenjem kaznenih djela i prekršaja – javlja policija i nastavlja o ‘zanimljivom slučaju’…

– Tijekom noći 4. lipnja, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, kontroliran je osobni automobil talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnji kineski državljanin. Sa istim se u automobilu nalazila putnica koja je policijskim službenicima na uvid dala putnu ispravu Narodne Republike Kine, no policajci su uočili da fotografija na dokumentu ne odgovara osobi koja se nalazila na graničnoj kontroli.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o 23-godišnjoj kineskoj državljanki koja se koristila tuđom putnom ispravom.

– Nadalje je utvrđeno da 50-godišnjak nije opravdao svrhu svog boravka u Republici Hrvatskoj te mu je otkazan kratkotrajni boravak i uručeno rješenje o otkazu boravka sa zabranom ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od tri mjeseca.

– Također je utvrđeno da je iz koristoljublja pomagao 23-godišnjakinji u nezakonitom prelasku, tranzitu i nezakonitom boravku u Republici Hrvatskoj počinivši prekršaj iz Zakona o strancima za koji mu je izdan prekršajni nalog.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Nadalje, policijski službenici su 23-godišnjakinji izdali prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima (korištenje tuđom putnom ispravom) te joj je zbog nezakonitog ulaska i boravka izdano rješenje o protjerivanju i udaljenju iz Republike Hrvatske uz zabranu ulaska i boravka u RH u trajanju od dvije godine – zaključuju.

Foto: Pixabay (ilustracija)