22. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO U Osijeku: EVTOS i AUK potpisali Sporazum o suradnji!

2 min read
"Ovim Sporazumom samo nastavljamo s već otpočetim zajedničkim aktivnostima. Tamburaški sastav Strossmayer je uspješno gostovao u ovom prekrasnom prostoru prošle godine, a nadamo se da će se naša suradnja intenzivirati u sljedećoj akademskoj godini i na drugim područjima umjetnosti", rekla je akademkinja Sablić Tomić.

– Evanđeosko teološko veleučilište i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku su potpisali Sporazum o suradnji. Uz prekrasan koncert mladih glazbenika, studenata Akademije, Karla Čatića, brač; Martine Kuterovac, klavir i Vanese Iličić, gitara, koji su izveli kompozicije hrvatskih skladatelja Martina Raguža, “Bagatela” i Dore Pejačević, Život cvijeća op. 19, Ruža (obr. Xhevdet Sahatxhija), otvoren je put ka daljnjem razvijanju akademskih aktivnosti suradnje ovih institucija – objavio je EVTOS, nastavljajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Dekan ETVOS-a, dr.sc. Dalibor Kraljik je najprije čestitao akademkinji i sugrađanki Heleni Sablić Tomić na svim dosadašnjim i ovom zadnjem postignuću – izboru u članstvo HAZU-a, te je istaknuo da ove dvije institucije povezuje ideja o umjetnosti kao prostoru kreativnosti koja oplemenjuje i svijet i ljude. “Nas Biblija uči da smo Bogu najbliži kada smo, na tragu sličnosti, su-kreatori “novog”, a putem umjetnosti možemo osjetiti djelić savršenstva još dok smo u tami ovoga svijeta”, rekao je dr. Kraljik.

– Akademkinja prof.dr.sc. Helena Sablić Tomić je pak naglasila da je AUKOS-u važno biti prepoznat kao mjesto koje njeguje visoke standarde obrazovanja, umjetnosti i kulture, i da kao takvo doprinosi razvoju društva. “Ovim Sporazumom samo nastavljamo s već otpočetim zajedničkim aktivnostima. Tamburaški sastav Strossmayer je uspješno gostovao u ovom prekrasnom prostoru prošle godine, a nadamo se da će se naša suradnja intenzivirati u sljedećoj akademskoj godini i na drugim područjima umjetnosti”, rekla je akademkinja Sablić Tomić.

Pogledajte fotografije…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Foto: EVTOS (screenshtot)


Facebook Comments