19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Otvoren Sajam ljepote i zdravlja! Šminka, kozmetika, masaže, frizure, revija, glazba…

3 min read
Dame i gospodo, otvoren je Sajam ljepote i zdravlja, a koji će u dva dana, 7. i 8. lipnja ponuditi najnovije trendove, brendove, brojne stručnjake i znalce iz svih područja, a sukladno čemu ne treba ni sumnjati u raskošnu ponudu i velik interes...

Šminka, kremice, masaže, frizure…, uistinu spektakularna ‘predatava’ te vrste u Osijeku, o kakvoj su Slavonci čitali drugdje, odlazili do većih središta. A sada se događa u Osijeku, u Gospodarskom centru. Dame i gospodo, otvoren je Sajam ljepote i zdravlja, a koji će u dva dana, 7. i 8. lipnja ponuditi najnovije trendove, brendove, brojne stručnjake i znalce iz svih područja, a sukladno čemu ne treba ni sumnjati u raskošnu ponudu i velik interes, pisali smo već… Uz Gospodarski centar Osječko-baranjske županije organizatori Sajma ljepote i zdravlja su Osječko-baranjska županija, Hrvatska obrtnička komora Osječko-baranjske županije i Udruženje obrtnika Osijek. Na Sajmu ljepote i zdravlja tijekom dva dana predstavit će se 50-ak izlagača, održat će se stručna predavanja, savjetovanja i usavršavanja, modna revija na kojoj će u glazbenom dijelu nastupiti Igor Delač.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Oduševljeni smo zbog ovog događanja, ovo nam je nedostajalo, da na jednom mjestu pronađemo sve ovo, da ramijenimo iskustva, vidimo nove trendove… – nizao je Tibor Vidaković ispred Udruženja.

– Svjedočimo još jednom sajmu i jako puno sadržaja pripremljenih za naše građane. Sve je više događanja ovdje, Centar je ispunjen i preostaje mi samo pozvati ljude da dođu u što većem broju… – dometnuo je zamjenik župana Josip Miletić.

– Upravo industrija ljepote je jedna od brzo rastućih, svakako istodobno fokus mora biti na zdravlju, a Osijek i OBŽ imaju veliki potencijal za obje industrije… – nastavila je i saborska zastupnica Nataša Tramišak, dodajući da očekuje veliki interes, jer ovdje se mogu dobiti važne informacije, brojni savjeti…

– Drago nam je danas smo ovdje na ovom sajmu. Ovo definitivno daje dodanu vrijednost cijeloj industriji. Drago mi je da stručnjaci i profesionalci ovdje mogu pokazati svoje novitete, prezentirati se, a Osijek i OBŽ pozicionirati i u ovoj branši… – rekla je zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Samo prvog dana, odmah nakon otvaranja u 11 sati, slijede stručna savjetovanja u kojima se sudjelovati Suzana Hodanji, s temom Oblikovanje tijela i mršavljenje uz pomoć X Body aparata, zatim dr.sc. Tomislav Bečejac, dr.med., specijalist kirurg, o temi Estetska kirurgija, a tu je i Dražen Gorjanski, dr.med., spec.ob.med. s programom POST – Program osječkog smanjivanja težine. Slijedi potom Justinija Steiner, dr.med., spec. opće interne medicine s temom Preventivni zdravstveni programi u RH, a onda, od 19 sati Modna revija, predstavljanje modnih dizajnera, frizera i makeup artista. Svo to vrijeme trajat će i prezentacija proizvoda i usluga za njegu kose, lica i tijela, prezentacija opreme za salone i ordinacije, radionice usmjerene na poboljšanje izgleda – frizeri, kozmetičari, makeup artisti, savjetovanja u području frizerskih, kozmetičkih, makeup i nail art usluga, sve u izložbenom prostoru, od 11 do 21 sat.

Drugog dana slijedi još radionica, još sadržaja… Čut ćemo Evgena Geca, kozmetičkog i prodajnog savjetnika, vizažista, potom Ivanu Sović, mag. nutr., iz NZJZ-a OBŽ, a tu je i Masterclass – Bonton makeup-a – dnevna šminka. Predavanje ima i Maria Lazar dr.med., na temu Trendovi estetske kirurgije i medicine… Riječ dvije i o Masterclassu u 13 sati drugog dana… “Želim uspješan salon: kako ga ostvariti i održati – napredno poslovanje salona u praksi” – čut ćete od Evgena Geca, dr.sc. Martine Hranj i Marijane Mikulić Škrinjar. Ovaj masterclass pružit će sveobuhvatan pregled i praktične alate potrebne za unaprjeđenje poslovanja salona, uključujući inovativne pristupe poslovnom pričanju priča i efikasne strategije za marketing na društvenim mrežama, osiguravajući da polaznici steknu vrijedna znanja i vještine za postizanje uspjeha u svom poslovanju. A hit je svakako – u 14 sati Bonton makeup-a – dnevna šminka. Ovim masterclassom pokazat će se koraci za postizanje prirodnog i svježeg izgleda, kako pravilno pripremiti kožu, nanijeti laganu podlogu, istaknuti oči i usne na suptilan način. Idealno za svakodnevne prilike i savršeno prilagođeno brzom i efikasnom šminkanju, objavšnjavaju organizatori.

Pogledajte galeriju…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Foto: OBŽ (screenshot)