15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Državljanin BiH u Slavoniji registrirao firmu i prijavio sjedište… A ‘firme nema’…

1 min read
Iako to nigdje tako ne piše u priopćenju, sve su prilike da je poželio raditi u Hrvatskoj, odnosno u EU, a brže od radne dozvole se, čini se, otvara firma...!?

Iako to nigdje tako ne piše u priopćenju, sve su prilike da je poželio raditi u Hrvatskoj, odnosno u EU, a brže od radne dozvole se, čini se, otvara firma…!?

– Policijski službenici Postaje granične policije Ilok, u suradnji sa službenicima Postaje granične policije Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine radi sumnje u počinjenje kaznenog djela „Davanje netočnih podataka“ iz Zakona o trgovačkim društvima – objavila je danas policija, objašnjavajući o čemu se radi…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, kao osnivač trgovačkog društva, 2021. godine u javnobilježničkom uredu neistinito naveo kako je sjedište trgovačkog društva u Iloku, iako svjestan kako uprava poslovnog subjekta neće upravljati poslovima društva s navedene adrese, niti će društvo obavljati bilo kakvu poslovnu aktivnost, a temeljem čega je trgovački sud donio rješenje o upisu društva u sudski registar. Protiv 35-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)