15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Noćas u 1:30 u Osijeku: Napadnut strani djelatnik nogometnog kluba!

3 min read
U Kliničkom bolničkom centru Osijek oštećenom je pružena liječnička pomoć...

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

UPDATE, 13.6.’24. u 15:30 sati – Napad na stranog djelatnika nogometnog kluba, neslužbeno doznajemo Jamiea Freemana, glavnog skauta NK Osijek i pomoćnika sportskog direktora Josea Bota, kako govori policija iz Osijeka, dogodio se između Gornjeg grada u Retfale, na ulici, u blizini stadiona. Napadnuti tvrdi da napadači nisu bili maskirani, ali da ih on ne poznaje. U napadu su se koristili šakama i palicom, rekao je policiji, a što je PU OBŽ danas iznijela na konferenciji za novinstvo. Nadalje, policija još ne želi povezivati ovaj događaj s napadom na automobil Josea Bota, ispaljivanjem 7 hitaca u suvozačevu stranu vjetrobranskog stakla, a upitani traže li autore grafita po Osijeku koji pozivaju na promjene u rukovodstvu kluba, iz policije govore da uzimaju u obzir i nikako istragu ne prepuštaju slučaju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Konferenciju za novinstvo održao je danas Darijo Premec, zamjenik načelnika Policijske uprave osječko-baranjske, kazavši kako su policijski službenici prevezli napadnutog u KBC Osijek gdje su mu utvrđene lake tjelesne ozljede. Dodaje da je ovakav slučaj izoliran, da je Osijek siguran grad i da imaju ove godine tek jedno neriješeno razbojništvo, a koje se dogodilo nedavno. Podsjećamo, nepoznata dva počinitelja napala su jutros oko 1:30 sati djelatnika NK Osijek.

– Kriminalističko istraživanje ćemo usmjeriti i u tom smjeru – kazao je Premec nastavno na eventualno povezivanje pucnjave na Botov automobil i ovog napada.

– Imali smo dojavu u vezi s tim, a kao i ovaj događaj od 28. svibnja, ne možemo povezivati s ovim napadom… – rekao je Premec i o grafitima i plakatima, dodajući da se svemu daje posebna pozornost i da još ništa nije ni isključeno, da svaku informaciju prihvaćaju i obrađuju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Nemamo još počinitelja, O motivima se ide u nekoliko smjerova. Obavljeno je preko 50 razgovora. Pregledavaju se video nadzori, a provode se i radnje koje ne mogu javno prezentirati, a nadam se da ćemo vas brzo izvijestiti o pronalasku počinitelja – rekao je na kraju Premec o napadu na vozilo Botoa.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

UPDATE, 13.6.’24. u 12:30 sati – Oglasio se i NK Osijek, kratkim priopćenjem… – Dakako da smo svi u Klubu zgroženi zbog ovoga incidenta i fizičkog napada na našeg djelatnika. Ono što trenutno možemo reći je da surađujemo s nadležnim tijelima i svakako očekujemo žurnu identifikaciju napadača – stoji u priopćenju kluba.

– Jutros, oko 1,30 sati, na području Osijeka su dvije nepoznate osobe napale 25-godišnjeg stranog državljanina (sportskog djelatnika nogometnog kluba) – upravo je objavila osječka policija u priopćenju za javnost, dodajući da je isti zbrinut u KBC-u Osijek…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– U Kliničkom bolničkom centru Osijek oštećenom je pružena liječnička pomoć gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovoga događaja – zaključuje policija.

U pitanju je Jamie Freeman, glavni skaut NK Osijek, doznaje i piše Jutarnji list, dodajući kako je riječ o mladom Britancu koji je u Osijek stigao prije nekoliko mjeseci na poziciju glavnog skauta i pomoćnika sportskog direktora Josea Bota. Podsjećamo, Portugalcu je prije nekog vremena izrešetan automobil.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Jutarnji nadalje doznaje kako je Britanac zadobio do 2 udarca šakom, a napadači su pobjegli. On je potom nazvao policiju i potražio pomoć u bolnici.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)