15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Krenuo po ‘pljuge’, teretnim vozilom i pijan! Nije daleko dogurao, tek 300 metara do nesreće!

2 min read
Svjestan sam da sam pogriješio i žao mi je zbog toga - branio se na sudu, ali kako je već je ranije osuđivan zbog alkohola te mu je bila zabranjena vožnja, sudac nije uvažio njegove 'vapaje' za manjom kaznom...

‘Mrtav pijan’ krenuo je ovaj Slavonac po cigarete, nešto prije 23 sata. Ovotjedna presuda kaže kako se sve to dogodilo u prosincu prošle godine, a kada je Slavonac u Orahovici upravljao teretnim vozilom i lijevim kotačima zahvatio suprotnu bankinu i tako vozio do putnog mosta. A onda, doznaje i piše portal Danica.hr, podvozjem vozila je udario u rub mosta, potom se vozilo izdiglo i nastavilo nekontrolirano kretanje odvodnim kanalom te preko drugog mosta, da bi se zaustavio u odvodnom kanalu okrenut u suprotnom smjeru, piše portal Danica.hr, zaključujući kako je od kuće do mjesta nesreće prešao tek oko 300 metara. Rezultat je materijalna šteta, a Slavonac je napuhao više od 2,32 promila.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Istina je sve što kažete. Te večeri sam popio veću količinu alkohola i kad sam došao kući ponestalo mi je cigareta. Tada sam sjeo u vozilo i krenuo prema kafiću da kupim cigarete. Kad sam prolazio pored parkirališta, jedno vozilo je krenulo u rikverc, a ja nisam dobro reagirao. Trznuo sam naglo volanom tako da sam prešao na suprotnu stranu i sišao s ceste pa udario u putni kanal. Svjestan sam da sam pogriješio i žao mi je zbog toga – branio se na sudu, ali kako je već je ranije osuđivan zbog alkohola te mu je bila zabranjena vožnja, sudac nije uvažio njegove ‘vapaje’ za manjom kaznom i ‘odrezao’ mu 1.480 eura i 73 eura prekršajnih troškova, a dobio je i novi zabranu.

Foto: Pixabay (ilustracija)