15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Blicaju’ li kamere na hrvatskim cestama, pitaju se vozači, jer ‘im se učinilo’…

1 min read
...'blicaju' li kamere na hrvatskim cestama, jer vozačima se to učinilo, piše RevijaHAK iz njihovih pitanja... Također, dodaju da nisu vozili brzo, ali da ne mogu biti sigurni.

U posljednjih mjesec dana, a otkako su postavljene nove kamere na hrvatske prometnice i ponovno aktualizirano njihovo ‘katalogiziranje po vozačkoj memoriji’, RevijaHAK dobila je više pitanje o tome ‘blicaju’ li kamere na hrvatskim cestama, jer vozačima se to učinilo, piše RevijaHAK iz njihovih pitanja… Također, dodaju da nisu vozili brzo, ali da ne mogu biti sigurni.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Blicanje kamere bila indikacija da su vozili brže od ograničenja, ali uz jedan uvjet – da je u prometne kamere doista ugrađen i blic. Gdje ćete bolje provjeriti ove tvrdnje nego u MUP-u. Dakle, pitali smo postoje li još na hrvatskim cestama kamere koje blicaju, odnosno trebaju pomoć izvora svjetlosti kada snimaju prebrze vozače. Odgovor iz MUP-a je kratak, ali jasan… – Nastavno na upit obavještavamo Vas da sve kamere imaju ugrađenu IC rasvjetu, u spektru nevidljivom za ljudsko oko, za rad uređaja u noćnim uvjetima – odgovoreno je za RevijuHAK iz policije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


U ‘prijevodu’ to znači, blicanja nema. Infracrvena rasvjeta omogućuje da se sve snimi bez ometanja vozača.

Foto: MUP RH (screenshot)