16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Sudar hitne i automobila, više osoba ozlijeđeno…

3 min read
Vatrogasci DVD-a Suhopolje na društvenim mrežama su objavili kako im je poziv na tehničku intervenciju stigao u 11:17 sati iz Županijskog centra 112.

UPDATE, 17.6.’24. u 14 sati – U nedjelju, 16. lipnja 2024. godine oko 11,10 sati se u Ulici kralja Tomislava u Suhopolju dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo specijalno vozilo hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, u kojoj su sva 4 sudionika te prometne nesreće lako ozlijeđena – objavila je danas priopćenje policija, nakon obavljenog očevida, dodajući…

– Do prometne nesreće je došlo kada je 43-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka započeo radnju skretanja u lijevo, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom trenutku je radnju pretjecanja vozila kojim je upravljao već vršilo specijalno vozilo hitne medicinske pomoći na kojemu su u vrijeme obavljanja službenih zadaća bili uključeni svjetlosni znakovi, odnosno plave bljeskalice.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Od udara prednjeg dijela vozila hitne pomoći u zadnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila na prometnoj traci namijenjenoj za kretanje vozila iz suprotnog smjera je došlo do slijetanja osobnog automobila u putni jarak i udara u metalnu dvorišnu ogradu, nakon čega je vozilo ostalo zaustavljeno dijelom na nogostupu, a dijelom na zelenoj površini. Nakon udarca je vozilo hitne pomoći nastavilo nekontrolirano kretanje i sletjelo u putni jarak, ostavši sustavljeno dijelom u putnom jarku, a dijelom na prometnoj traci.

– U ovoj prometnoj nesreći su lako ozlijeđena oba vozača, te pacijent i liječnik koji su se u vozilu hitne pomoći prevozili u svojstvu putnika.

– Prije 3 godine se na gotovo istom mjestu dogodila najteža prometna nesreća na području naše županije u proteklih nekoliko godina, i to prometna nesreća gotovo po svim karakteristikama identična ovoj prometnoj nesreći, u kojoj su tada 2 osobe smrtno stradale, pa je prava sreća što ova prometna nesreća nije završila sa znatno težim posljedicama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Da bi omogućili prolaz vozilima s pravom prednosti prolaska, odnosno vozilima hitne pomoći, sanitetskog prijevoza, vatrogasaca, civilne zaštite, policije i dr. kada posebnim uređajima daju svjetlosne ili zvučne signale pješaci su se dužni skloniti sa ceste, a vozači drugih vozila propustiti takva vozila i prema potrebi zaustaviti svoje vozilo dok vozila sa pravom prednosti prolaska ne prođu.

– Pravila postupanja u takvim situacijama su da se:
– na cesti koja ima dvije kolničke trake s po jednom prometnom trakom vozila u prometnoj traci pomiču udesno u smjeru kretanja,
– na cesti koja ima kolničku traku s jednom prometnom trakom vozila u prometnoj traci pomiču udesno u smjeru kretanja,
– na cesti koja ima kolničku traku s dvije prometne trake vozila u lijevoj prometnoj traci pomiču ulijevo, a u desnoj prometnoj traci udesno,
– na cesti koja ima kolničku traku s tri i više prometnih traka vozila u lijevoj prometnoj traci pomiču ulijevo, a u ostalim prometnim trakama pomiču udesno.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

RANIJA VIJEST – Očevici govore kako je hitna navodno išla na intervenciju, da je više osoba ozlijeđeno, a nakon sudara vozila hitne pomoći i osobnog automobila na području Suhopolja, kao i da su ozlijeđeni zbrinuti u virovitičkoj bolnici. Vatrogasci DVD-a Suhopolje na društvenim mrežama su objavili kako im je poziv na tehničku intervenciju stigao u 11:17 sati iz Županijskog centra 112, da su na mjesto događaja pojurili sa šest članova u dva vozila.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Dolaskom na mjesto intervencije uočavamo da je došlo do sudara 2 vozila te da je potrebna pomoć oko izvlačenja unesrećenih. Nakon što su unesrećeni zbrinuti od strane Hitne medicinske pomoći pistupamo odspajanu akumulatora na vozilima. HMP VTC i policija prisutni! – objavili su vatrogasci, dodajući kako su se s intervencije vratili u 11:55 sati.

Foto: Facebook, DVD Suhopolje (screenshot)