15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Snimanje 260 Days ulazi u završnu fazu, u Osijek stigao i Armand Assante!

2 min read
Podsjetimo, Jakov Sedlar snima u okolici Osijeka novi film, 260 dana, film priče iz Domovinskog rata, na temelju istoimenog romana Marijana Gubine.

Foto: PR tim 260 dana (screenshot, ustupljeno za objavu)

– Legendarna Španjolka Angela Molina provela je tri dana u Osijeku, snimila je svoj dio, a na filmski set je stigla druga legenda hollywoodski glumac Armand Assante, koji u Osijeku i okolici ostaje tjedan dana… – Hvala produkciji 260 Days i Jakovu Sedlaru što sam po prvi put došla u Hrvatsku! Ovo je bilo nezaboravno. Scenarij i priča su nevjerojatni, mislim da film moze biti prihvaćen u cijelome svijetu. Čast mi je biti dio ovoga filma i ekipe koja će ga realizirati – rekla je na odlasku Molina, priopćio je PR tim filma i produkcije 260 dana, a koji su danas održali i konferenciju za novinstvo izvijestiti o tijeku snimanja filma i dolasku glumca koji je u karijeri utjelovio brojne uloge, dok će u filmu po priči Marijana Gubine biti oficir vojske bivše države, JNA.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Podsjetimo, Jakov Sedlar snima u okolici Osijeka novi film, 260 dana, film priče iz Domovinskog rata, na temelju istoimenog romana Marijana Gubine. Film govori o stradavanju njegove obitelji u srbijanskim logorima. Ranije je u HNK-u u Osijeku nastala i nagrađivana kazališna predstava.

Sedlar je rekao da se kraj snimanja očekuje do kraja ovog mjeseca, a još se očekuje snimanje i s Timom Rothom, slavnim glumcem koji će utjeloviti Marijana Gubinu. Snimanja se događaju ponajviše u Gorjanima i Đakovu, a skoro će dio biti sniman i u Osijeku, u Tvrđi. Assante je rekao kako Sedlara i njegov rad poznaje godinama i zbog čega je odlučio biti dijelom ovog filma. Assante smatra da niti jedan rat nije bio složen kao rat na prostorima bivše države.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Nadalje Dražen Majstorović, direktor produkcije, rekao je da nakon snimanja materijali odlaze u Hollywood na postprodukciju, za koju se očekuje da će trajati oko 6 mjeseci.

Foto: PR tim 260 dana (screenshot, ustupljeno za objavu)