15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Oprez! Kreću tramvaji! Ali, ne voze putnike! Počela obuka vozača!

2 min read
- Građane molimo za razumijevanje i strpljenje tijekom ovog perioda te naglašavamo da tramvaji neće prevoziti putnike, već će biti isključivo namijenjeni za obuku.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

– GPP Osijek obavještava građane da će od 25. lipnja do 31. kolovoza 2024. godine, na tramvajskoj liniji 2 svakodnevno prometovati dva tramvajska vozila. Ova vozila neće prevoziti putnike, već će služiti za praktičnu obuku novih vozača tramvaja – obavijest je objavio GPP, dodajući…

– Naime, od 4. lipnja ove godine, GPP Osijek, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ), provodi osposobljavanje 20 polaznika za zanimanje vozača tramvaja. Ova obuka se odvija u okviru programa mjera aktivne politike zapošljavanja HZZ-a i uključuje teorijski i praktični dio nastave, koji provodi Elektrotehnička i prometna škola u Osijeku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Praktični dio nastave trajat će do 31. kolovoza 2024. godine, a vožnje će se održavati svakodnevno u dvije smjene. Kako bi se omogućile ove vožnje u uvjetima kada je tramvajski promet potpuno prekinut zbog modernizacije tramvajske infrastrukture, 25. i 26. lipnja transportnim će vozilom dva tramvaja biti dovezena na tramvajsko stajalište Bikara, odakle će se prugom prevesti do Mačkamame. Tramvaji će u vrijeme obuke novih vozača noćiti na Mačkamami, odakle će se polaziti na probne vožnje u smjeru Bikare i nazad.

– Građane molimo za razumijevanje i strpljenje tijekom ovog perioda te naglašavamo da tramvaji neće prevoziti putnike, već će biti isključivo namijenjeni za obuku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Također molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na prugu, kako bi se obuka novih vozača u navedenom periodu odvijala nesmetano. Cilj ovih aktivnosti je osigurati kvalitetnu i sigurnu obuku budućih vozača tramvaja, čime će se unaprijediti usluga javnog prijevoza u našem gradu po ponovnoj uspostavi tramvajskog prometa, koja je predviđena do kraja ove godine – zaključuje GPP.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)