15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Svijetli dvori šampion Bonavite!

1 min read
Šampion ovogodišnje Bonavite je Graševina izborna berba prosušenih bobica slatko iz 2018. godine Vinarije Svijetli dvori Iz Karanaca

Proteklog je vikenda (22. lipnja 2024. godine) održaja 37. po redu „Bonavita – turističko-gospodarska manifestacija vinogradara Slavonije i Baranje  koja se u Trnavi u kontinuitetu održava od 1988. godine. Već je na prvom ocjenjivanju, izložbi i kušanju vina bilo 49 uzoraka privatnih vinogradara s područja Đakovštine, Slavonskog Broda i Požege. Ove je godine na ocjenjivanje pristiglo 132 uzorka vina iz svih pet slavonskih županija. Proteklog je vikenda (22. lipnja 2024. godine) održaja 37. po redu „Bonavita –  turističko-gospodarska manifestacija vinogradara Slavonije i Baranje koja se u Trnavi u kontinuitetu održava od 1988. godine. Već je na prvom ocjenjivanju, izložbi i kušanju vina bilo 49 uzoraka privatnih vinogradara s područja Đakovštine, Slavonskog Broda i Požege. Ove je godine na ocjenjivanje pristiglo 132 uzorka vina iz svih pet slavonskih županija. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Šampion ovogodišnje Bonavite je Graševina izborna berba prosušenih bobica slatko iz 2018. godine Vinarije Svijetli dvori Iz Karanaca koja je uz Rajnski rizling Radosh suho, Vina Papak iz Iloka, Graševinu Grozdanović suho OPG-a Žarko Grozdanović iz Oriovaca i Goldberg red- Cabenet Savignon, merlot, frankovka iz Belja plus d.o.o. ujedno i šampion kategorije. 

Završnoj svečanosti i proglašenju pobjednika uz načelnicu Općine Trnava Irena Mikić Brezina, prisustvovali su brojni načelnici susjednih općina, gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić i obnašatelj dužnosti župana Osječko- baranjske županije Mato Lukić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Tekst i foto: OBŽ