16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječanin Pavao Vujnovac u Švicarskoj osnovao holding za upravljanje udjelima u kompanijama!

1 min read
- Kompanije će nastavljati zapošljavati i plaćati sva porezna davanja u zemljama u kojima imaju sjedište - stoji u objavi.

Osječanin, inače najpoznatiji po PPD-u i Fortenovi, Pavao Vujnovac osnovao je krovni holding, investicijski holding SSH, koji će upravljati udjelima u kompanijama u kojima je dosad imao izravno vlasništvo, izvijestila je jučer PR agencija Alpheus, dodajući kako je riječ o privatnom investicijskom holdingu koji isključivo konsolidira vlasništvo…, dok jedini vlasnik i predsjednik uprave jest Vujnovac, koji ostaje porezni rezident u Republici Hrvatskoj.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Nova vlasnička struktura, odnosno prilagodba s vlasništva fizičke osobe na investicijski holding, omogućit će daljnju internacionalizaciju portfelja te jednostavniji pristup međunarodnim financijskim tržištima – stoji u priopćenju, kao i da se u nastavku najavljenog korporativnog restrukturiranja Vujnovac povlači iz operativnog poslovanja kompanija, preuzimajući ulogu financijskog investitora.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Nadalje, SSH je registriran u Švicarskoj. U prvoj fazi će se ulagati u državama šireg okruženja, a kasnije diljem Europe, stoji u objavi, kao i da je investicijski fokus na energetici, logistici, proizvodnji hrane i pića, maloprodaji i nekretninama. Prilagodba vlasničke strukture u društvima u kojima Vujnovac izravno vlasnik udjela započela je u dijelu društava i trajati će najmanje godinu dana, ali neće imati nikakvog utjecaja na operativno funkcioniranje i poreznu rezidentnost kompanija. – Kompanije će nastavljati zapošljavati i plaćati sva porezna davanja u zemljama u kojima imaju sjedište – stoji u objavi.

Foto: Youtube (screenshot)