14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vojska od danas stigla u Bošnjake! Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade…

2 min read
Hrvatska vojska uvijek je uz svoj narod te će biti na terenu dokle god bude potrebe za njezinim angažmanom, kako bismo što prije omogućili normalizaciju života u Općini Bošnjaci - objavio je ministar obrane Ivan Anušić.

Još se itekako vidaju rane nevremena u Slavoniji, napose Bošnjacima gdje je led veličine teniske loptice tukao po naselju. Oštećeni su brojni objekti, nasadi, staklenici i vozila, a stradale su i životinje. Opskrba korisnika električnom energijom na području općine Bošnjaci bila je u prekidu i jest, zbog sanacije krovišta. Vrlo brzo reagirali su iz Stožera civilne zaštite Općine Bošnjaci, a područje je obišao i ravnatelj Damir Trut sa suradnicima. – Štete su zaista velike, stradale su kuće, krovovi, fasade, vozila, ali i poljoprivredne površine. Tu smo da utvrdimo gdje se i kako još može pomoći, uključit će se i Županija, a i Vlada RH. Najvažnije je da nije bilo stradalih osoba. Vjerujem da su tomu pripomogla i sva upozorenja koja smo slali putem društvenih mreža i medija – kazao je tada Trut, a pomoć je odmah krenula…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Sukladno iskazanim potrebama s terena, iz skladišta Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite u Bošnjake je upućen kamion s najlonom za prekrivanje (15 000 m2), a Državna intervencijska postrojba civilne zaštite je u pripravnosti. Gradsko društvo Crvenog križa Županja i Vinkovci osigurali su 50 isušivača, koji će se distribuirati prema potrebama. Na terenu su vatrogasne snage, HGSS, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, HEP-a i ostale nadležne službe – objavili su tada iz CZ-a.

– Odlukom Ministarstva obrane RH na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite, pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske vojske danas će od 9:30 sati pomagati stanovnicima Bošnjaka u uklanjanju posljedica olujnog nevremena.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Hrvatska vojska uvijek je uz svoj narod te će biti na terenu dokle god bude potrebe za njezinim angažmanom, kako bismo što prije omogućili normalizaciju života u Općini Bošnjaci – objavio je ministar obrane Ivan Anušić.

Foto: CZ (screenshot)