15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Danas se tek zagrijavamo!? Četvrtak, petak, subota…, Osijek i Slavonija ‘spaljena zemlja’!?

2 min read
U 7-dnevnom meteogramu DHMZ-a, računalnoj prognozi, postoje naznake da bi za vikend moglo biti pljuskova i grmljavine, no temperatura će ostati jednako ili približno visoka...!?

Danas će temperatura biti oko 35 stupnjeva, sutra viša, za četvrtak, petak, subotu…, ne pitajte. Bit ćemo ‘spaljena zemlja’. Jer, danas je na snazi ‘žuti alarm’, s njima i prvi stupanj upozorenja na ‘toplinski val’ u Osijeku i okolici, cijeloj Slavoniji, da bi se sutra upozorenje ‘promijenilo u drugi supanj, u veliku opasnost, a s kojom dolazi i ‘narančati alarm’. A onda, najmanje tri dana – ‘crveni alarm’ i vrlo velika opasnost od vrućina, toplinskog vala.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Vrijedi od 09.07.2024 00:00:00 do 09.07.2024 23:59:59. Stupanj pripravnosti: Žuto. Toplinski val! Maksimalna temperatura > 35 °C; Minimalna temperatura > 20 °C. Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece – meteoalarm je DHMZ-a za danas, dok se sutrašnji ‘komplicira’… – Vrijedi od 10.07.2024 00:00:00 do 10.07.2024 23:59:59. Stupanj pripravnosti: Narančasto. Toplinski val! Maksimalna temperatura > 35 °C; Minimalna temperatura > 21 °C. Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi – stoji u upozorenju DHMZ-a.

A onda, četvrtak, petak i subota su označeno – crveno! U 7-dnevnom meteogramu DHMZ-a, računalnoj prognozi, postoje naznake da bi za vikend moglo biti pljuskova i grmljavine, no temperatura će ostati jednako ili približno visoka, što može značiti da nas ništa tako skoro neće ohladiti…

Evo tablice DHMZ-a…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija), Pixabay (ilustracija) & DHMZ (screenshot)