16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prespojio faze u ormariću i s ulice si uveo ‘bespla’ struju u kuću…

1 min read
- Spajanjem električnih instalacija na svoju obiteljsku kuću izbjegao je mogućnost očitanja potrošnje električne energije na mjernom uređaju čime je pričinio veću materijalnu štetu Hrvatskoj elektroprivredi.

– Policijski službenici Policijske postaje Slatina u suradnji s djelatnicima Hrvatske elektroprivrede su u provedenom kriminalističkom istraživanju utvrdili da je 75-godišnjak, u Gradu Slatina, neovlašteno trošio električnu energiju. Muškarac je u vanjskom samostojećem priključnom ormaru za električnu energiju prespojio faze dolaznih i odlaznih električnih vodova – javlja policija i dodaje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Spajanjem električnih instalacija na svoju obiteljsku kuću izbjegao je mogućnost očitanja potrošnje električne energije na mjernom uređaju čime je pričinio veću materijalnu štetu Hrvatskoj elektroprivredi.

– Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru provedena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi 75-godišnjak te je pronađeno i privremeno oduzeto oko 60 kg rezanog duhana i duhana u listu, 2 vage i  2 „rezalice duhana“.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Zbog utvrđenih kaznenih djela Krađe i Nedozvoljene trgovine protiv 75-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok će nadležnoj carinskoj upravi biti dostavljen zahtjev za naplatu trošarina – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)