16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Osijeku i okolici sutra ‘akcija pojas’! Evo na što sve morate obratiti pozornost, koje ‘fore ne pale’…

2 min read
Poslije te najave, a koju će redom prenijeti mediji, bit će 'tragično' kada se sljedećeg dana bude čitala 'bilanca', a u njoj desetak i više prekršitelja.

U sastavu današnjeg priopćenja Policijske uprave osječko-baranjske ‘skrila’ se i važna obavijest, svedena na ‘rečenicu i pol’, ali vrlo zvučnu i jasnu. Poslije te najave, a koju će redom prenijeti mediji, bit će ‘tragično’ kada se sljedećeg dana bude čitala ‘bilanca’, a u njoj desetak i više prekršitelja. Stoga…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Na području PU osječko-baranjske sutra će se provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – objavila je osječka policija, a taj ‘sutra’ je srijeda 10. srpnja ’24.

Policija je već podsjećala sve sudionike u prometu da su u obvezi koristiti sigurnosni pojas na svim mjestima gdje je ugrađen, kako na prednjim tako i na stražnjim sjedalima. Dakle, to je bila prva stvar koju morate znati – stražnja sjedala. Druga je iznos kazne, odnosno 130 eura, a treća vrlo bitna je do kada morate biti vezani…

Naime, bilo je sudskih primjera gdje se pokušalo nastupiti ‘pod presumcijom nevinosti’, odnosno ‘nek’ policija dokaže da nisam bio vezan’. To ‘okačite mačku o rep’. Kao i ono – ‘baš sam se odvezao’. Zašto?

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prvo, policijski službenici imaju kamere… A drugo, zato što zakonski propisi kažu da ste u prometu svo vrijeme, da morate biti vezani, da se odvezati možete tek kada vas policijski službenik upita za dokumente, jer pretpostavlja se da se morate odvezati da bi za njima posegnuli. Znači, ništa od onoga – ‘taman sam se odvezao da dohvatim prometnu’. Prometnu ćete dohvatiti tek kada to policijski službenik od vas zatraži. Do tada sjedite, vezani sigurnosnim pojasom.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)