30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Bočkaj će na Sud …

2 min read
ina kanižlićeva

Slučaj nogometaša Osijeka Petra Bočkaja, incident na benzinskoj pumpi Ine u Osijeku, imat će epilog na sudu …

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedenog istraživanja, podiglo pred Općinskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona/11, i kaznenog djela nepružanja pomoći iz članka 123. stavak 2. KZ/11. (25. 9. 2019.) – piše u priopćenju DORH-a, uz detaljno objašnjenje …

Okrivljenika se tereti da je 1. ožujka 2019. oko 23,53 sati u Osijeku, upravljajući osobnim automobilom Mercedes E klase, pod utjecajem alkohola od najmanje 1,86 g/kg alkohola u krvi, došao do benzinske pumpe INA te zaustavio automobil ispred ulaza u trgovinu benzinske pumpe kako bi njegov suvozač otišao u trgovinu, pa za vrijeme dok ga je čekao u automobilu, zbog alkoholom umanjenih psihofizičkih sposobnosti, nije ugasio automobil niti mjenjač stavio u neutralan položaj, već se tijelom okrenuo unazad razgovarajući sa suputnicama na stražnjem sjedalu vozila.

Potom je, tereti ga se, bez razloga pritisnuo papučicu gasa uslijed čega je automobil naglo krenuo naprijed i prošao blizu ženske osobe koja je stajala na ulaznim vratima trgovine i zatim u brzini ušao u prodajni prostor trgovine benzinske postaje te prednjom stranom automobila nagurao police s robom i prodajni pult na dvije djelatnice (1983. i 1984.), uslijed čega su zadobile lakše tjelesne ozljede. Okrivljenika se tereti da je nakon toga, iako je vidio da je jedna od djelatnica trgovine pritisnuta uz zid i da se ne može pomaknuti, izvezao automobil iz prodajnog prostora benzinske pumpe te se udaljio s mjesta nesreće bez da joj pomogao, iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe – zaključuje se u priopćenju DORH-a.

Foto: Facebook

Facebook Comments