16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HDZ: “Koliko će Osječani platit propuste gradske uprave”?

2 min read
foto hdz

Gradska organizacija HDZ-a grada Osijeka na čelu s predsjednikom Ivanom Radićem održala je Konferenciju za javnost pod nazivom “Koliko će Osječani platit propuste gradske uprave”? – piše u priopćenju HDZ-a.

Prema riječima Ivana Radića samo za propuste na koje je osječki HDZ upozoravao tijekom ove godine građani će platit 17.045.000,00 kuna. Tu je 6 milijuna kuna nakon što je Škola nogometa NK Osijeka odustala od plaćanja izgradnje produžetka Kanižlićeve ulice jer Grad još uvijek nije odabrao najpovoljnijeg izvođača za te radove. S 10 milijuna kuna kredita su gradski čelnici opteretili građane jer nisu bili u stanju taj iznos, iako im je bio na raspolaganju, povući iz EU fondova za izgradnju oborinske odvodnje u Poduzetničkoj zoni Nemetin. 1 milijun kuna je gradska uprava uzalud potrošila na projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju reciklažnog dvorišta u Donjem gradu od čega su naposljetku odustali jer nisu prethodno odabrali odgovarajuću lokaciju. U nizu ovih propusta je i obveza Grada da plati sudske troškove postupka koji su izgubili nakon što je Visoki upravni sud Republike Hrvatske utvrdio da je provedeni javni natječaj za izbor izvođača radova na izgradnji Kanižlićeve ulice nezakonit. Za to će građani morati platiti 45.000,00 kuna – nastavlja se u priopćenju HDZ-a i zaključuje …

Nakon što je podrobno iznio sve ove podatke Radić postavlja pitanje gradskim čelnicima. Kako objašnjavate što će građani vaš nemar i neznanje morati platiti nevjerojatnih 17.045.000,00 kuna? Radić također napominje da je posebno zabrinjavajuća činjenica da gradski čelnici niti ne pokušavaju opravdati svoje postupke koji idu na štetu naših sugrađana.

Tekst i foto: HDZ Osijek

Facebook Comments