16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Novost na Adventu: U Tvrđi tri velike kupole na Trgu, kakve je imao London, najavljuje redatelj

2 min read
...ove će godine Trgovi dobiti velike kupole, a kakve je imao prethodne godine London.
advent trg kupole

Ivan Kristijan Majić, redatelj osječkog Adventa ’19, jučer nam je u telefonskom razgovoru potvrdio svoju vodeću i autorsku ulogu u novom izdanju predbožićne zabave i sajma u Osijeku, kao i novosti koje, sukladno budžetu donosi na Trgove, onaj Ante Starčevića u centru i, prije svega, Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, gdje će biti centralno mjesto.

Majić je režirao i sve prethodne Advente u Osijeku, štoviše realizirao i prvi, skupljajući prethodno ideje po europskim prijestolnicama i susjednim mađarskim centrima. Svake godine je, sukladno ‘pravilima’ igre, odnosno lokaciji i financijama, uspio donijeti ‘mrvicu’ novog. Tako će i ove godine Trgovi dobiti velike kupole, a kakve je imao prethodne godine London.

Jedna će kupola biti na Trgu Ante Starčevića, a čak tri na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, odnosno na – Novom trgu u Tvrđi, kako Osječani već sada lakše vole reći.

“Kupole će biti dimenzija 7, 9 i 14 metara u promjeru. Bit će to zaista dobro. Jedna će biti samo za dječje sadržaje, a preostale ćemo unijeti nešto drugo. Bit će to super mjesto za skloniti se od malo vjetra i studeni, bude li je. Naravno, dolaze opet naše peći, a koje smo mi i uveli prije dosta godina, ponuda će biti, dobro znate iz interesa zakupaca, sjajna, dočim očekujte i odličan kalendar događanja na Adventu. Prilično se veselimo poslu kolege i ja” – kazao je Ivan Kristijan Majić za OsijekExpress.com.

“Rasvjete će biti svakako. I vrlo zanimljivih novih rješenja, ali onakva rasvjeta kakva je bila za HeadOnEast, odnosno Kaleidoskop, naprosto nije moguća, jer uređaji ne trpe temperaturu manju od 5 stupnjeva” – nastavio je Majić, inače redatelj i onih krasnih svjetala u Tvrđi za vrijeme Dana hrvatskog turizma, a čija rečenica otkriva da je pitao i za projekcije, no ne može ih izvesti zbog vremena.

Inače, Advent će na dvije lokacije imati zacjelo i više od 60 zakupaca. Javnim pozivom zakupcima je na Trgu u centru bio definiran manji obujam, sa 8 kućica, dočim je za središnji Advent u Tvrđi pripremljeno čak 36 kućica. Pa ipak, kada je na javni poziv stiglo 60 prijava za 42 kućice, neslužbeno smo doznali kako Grad Osijek i TZ Osijek, kao organizatori, traže način pripremiti kućice ili štandove za sve.

Inače, prigodna prodaja i ugostiteljska ponuda na manifestaciji Advent u Osijeku 2019. održavati će se od 29. studenog do 24. prosinca 2019. godine. i odvijati će se na prostoru Trg Ante Starčevića i u Tvrđi na Trgu Vatroslava Lisinskog te dijela Franjevačke, Bösendorfeve i Boškovićeve ulice.

Planirano radno vrijeme za izlagače na lokaciji Trg Ante Starčevića je od 09,00 do 21,00 sat svakog dana, planirano radno vrijeme za izlagače na lokaciji Tvrđa je od 17,00 do 22,00 sata.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments