1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Napali’ nas ministri! Krstičević i Radman danas u Osijeku!

1 min read
Na konferenciji će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.
krstičević

Konferencija posvećena predstavljanju četvrtoga stupa prioriteta hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije “Europa koja je utjecajna” održat će se u utorak, 26. studenoga 2019. godine, s početkom u 12.00 sati, u Osijeku (Građevinski i arhitektonski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, Ulica Vladimira Preloga 3). 

Na konferenciji će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. 

Među središnjim temama hrvatskoga predsjedanja i glavnim odrednicama vanjskoga djelovanja EU-a bit će promicanje europskih vrijednosti i interesa na globalnoj sceni, jačanje transatlantskih odnosa i multilateralizma, ostvarivanje ciljeva iz Programa UN-a za održivi razvoj 2030. te produbljivanje europske sigurnosne i obrambene suradnje. 

Hrvatsko predsjedništvo zauzimat će se za nastavak politike proširenja, što je zalog stabilnosti, sigurnosti i daljnjeg gospodarskoga razvoja i povezanosti europskoga kontinenta.

Tekst: Vlada RH

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments