29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

KK Vrijednosnice ‘ukrale’ Zvezdinog juniorskog prvaka Srbije! Potpisao do kraja sezone!

2 min read
KK Vrijednosnice Osijek i mladi talentirani Arijan Lakić potpisali su ugovor do kraja sezone 2020/21.
Arijan Lakić 1

KK Vrijednosnice Osijek i mladi talentirani Arijan Lakić potpisali su ugovor do kraja sezone 2020/21.

Arijan je rođen 20.01.2000. godine, rodom je iz Benkovca, visok je 198cm i igra na poziciji beka. Košarku je počeo trenirati u KK Sava iz Beograda, a 2016. prelazi u Crvenu Zvezdu, sa kojom iste godine osvaja kadetsko prvenstvo Srbije. Slijedeće godine je postao i juniorski prvak Srbije, a u sezonama 2017/18 i 18/19 vrlo uspješno igrao juniorsku Euroleague, gdje je prošle sezone igrao i na Final Four-u. Na Europskom juniorskom Prvenstvu 2018. godine u Rigi (Latvija), osvojio je zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije, a na svjetsko juniorsko prvenstvo nije išao zbog ozljede leđa.

Igrač kojeg su trenerski stručnjaci etiketirali Zvezdinim razigravačkim rješenjem za budućnost, košarkaško razvijanje nastavlja u Vrijednosnicama Osijek, klubu u kojem su se razvijali i razvijaju mnogi mladi talenti. Jedne od najboljih sezona u karijeri gradili su u Osiječkom dresu sadašnji reprezentativci Hrvatske Jakov Mustapić i Domagoj Vuković, zatim Ozren Pavlović, Finski reprezentativac Carl Lindbom, Australci Venkatesha Jois i Jonathon Mines, Slovački reprezentativac Mario Ihring, Amerikanci Jalen Robinson, Jimmie Taylor i Abdul Malik Abu, te Izraelac Tomer Levinson. Odlično su u ovu sezonu krenuli mladi reprezentativci Lovre Bašić, Andrija Ćorić, Antonio Jordano i Lovro Buljević, te mladi reprezentativac Novog Zelanda Max Darling.

Renato Martinko, direktor kluba:

Strategija klupske uprave, na čelu sa Predsjednikom Alexanderom Hrkačem i Ivanom Mustapićem je orjentacija na razvoj mladih darovitih igrača. Osigurali smo našim talentiranim igračima dvije ključne stvari: odlične uvjete za rad te vrhunskog trenera Domagoja Kujundžića, skromnog i marljivog čovjeka koji je sa svojim ogromnim znanjem i mukotrpnim radom donio i veliko iskustvo iz splitke Škole košarke. Drago nam je da je naš klub po razvojnoj orjentaciji i podizanju kvalitete igrača sve više prepoznatljiv u ozbiljnim košarkaškim krugovima, a ovaj potpis to potvrđuje.

Tekst i foto: KK Vrijednosnice Osijek

Facebook Comments