1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zamislite osječku policiju!? Predao im 8 pušaka, više tisuća komada streljiva…

2 min read
Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ traje već duže vrijeme, a jedan je od 'ponosnih vlasnika' manje arsenala oružja isti predao u petak...
streljivo municija

Nagledali su se policajci, zacjelo, svega u životu… Ali, ovakvih pozitivnih ‘junaka’ nema svaki dan. Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ traje već duže vrijeme, a jedan je od ‘ponosnih vlasnika’ manje arsenala oružja isti predao u petak…

Pročitajte priopćenje…

U petak, 29. studenog, građanin je pozvao policijske službenike u obiteljsku kuću. Dragovoljno im je predao osam komada pušaka, nekoliko tisuća komada raznog streljiva te više komada spremnika za automatsku pušku. Policijski službenici preuzeli su puške i streljivo od građanina na diskretan i siguran način.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, niti odbacuju u odvodne kanale, u obližnja polja i slično, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. O svojoj nakani predaje obavijeste nas na broj 192 ili dođite u najbližu policijsku postaju – bez opasnih sredstava. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments